Compaq

Compaq Thin Client T1010
Ter ondersteuning van het server-based computing concept introduceert Compaq een nieuwe Thin Client desktop; Compaq T1010, gebaseerd op Windows CE. Server-based computing is het concept waarbij alle benodigde applicaties op de server draaien en de gebruiker toch de volledige functionaliteit van de applicaties geniet. Hierbij is het voor een systeembeheerder veel eenvoudiger het systeem te beheren en te beschermen tegen aanvallen van buiten. Bij dit concept is het niet nodig om de werkplek te voorzien van een conventionele (dure) desktop pc met een vaste schijf of een krachtige processor, omdat de belangrijkste processen op de server plaatsvinden. Een Thin Client is in feite een niet-intelligente terminal die is aangesloten op het netwerk en alle benodigde informatie en applicaties van een Unix of Windows NT server afhaalt. De Compaq Thin Clients beschikken dan ook niet over een vaste schijf en veel processor kracht, maar voldoen aan alle eisen die het concept aan een client stelt. Dit bespaart u een hoop tijd, geld en middelen om het concept operationeel te krijgen en te houden.

Doelgroepen
De Compaq Thin Client desktop pc's zijn primair bestemd voor bedrijven die gebruik maken van standaard applicaties en voor de uit te voeren werkzaamheden geen directe behoefte hebben aan lokale opslagcapaciteit. De complexiteit van het soort werkzaamheden speelt daar bij een grote rol.

Belangrijkste eigenschappen
De Thin Client T1010 biedt door zijn specifieke eigenschappen optimale beheersmogelijkheden en gemakkelijke toegang tot vele serveromgevingen. De Thin Clients zijn door het ontbreken van een vaste schijf en cd-rom-drive zeer geruisloos, bieden een zeer laag energieniveau en zijn minder

Besturingssysteem
De Thin Client T1010 is uitgevoerd met Microsoft Windows CE - een besturingssysteem voor Windows-based terminals. De T1010 beschikt niet over een lokale Internet-browser. De T1510 beschikt over het Linux besturingssysteem en is wel voorzien van een lokale Netscape Internet-browser. De ondersteuning van server-besturingssystemen speelt bij de Thin Client desktop een essentiële rol. De volgende server-besturingssystemen worden ondersteund:

1. Microsoft Windows NT Server 4.0, Terminal Server Edition voor het RDP protocol

2. Microsoft Windows 2000

3. Citrix Winframe, gebaseerd op Windows NT Server 3.51, voor het ICA protocol

4. Citrix MetaFrame, speciaal ontworpen als toevoeging aan Windows NT Server 4.0, Terminal Server Edition, voor het ICA protocol

Communicatie
Om de communicatie tussen de server en de Thin Client zo optimaal mogelijk te laten verlopen, zijn de T1010 en de T1510 standaard voorzien van de benodigde communicatie-protocollen zoals RDP (alleen de T1010), ICA3 en daarnaast nog vele terminalemulaties.

Netwerkmanagement
Op beide Thin Client-modellen is standaard de Compaq Insight Manager XE agent geïn-stalleerd. Dit biedt de netwerkbeheerder de mogelijkheid om vanaf een centrale plaats meerdere clients te beheren en te upgraden. Dit kan tevens op afstand met behulp van de SNMP en DHCP protocollen. Uiteraard zijn beide modellen voorzien van USB aansluitingen als ook een 10/100 BaseT Ethernet-aansluiting.

Behuizing
De T1010 en de T1510 Thin Client desktop-modellen zijn aantrekkelijk en ergonomisch uitgevoerd. Beide modellen hebben een zeer compacte vormgeving. Beide modellen zijn uitgevoerd in de opal kleurstelling (ivoorwit). Voor beide modellen zijn monitoren en toetsenborden in bijpassende kleur verkrijgbaar.

Total Cost of Ownership
Het gehele server-based computing concept is erop gebaseerd om de Total Cost of Ownership te verlagen. De Thin Client desktopmodellen verlagen op de volgende punten aanzienlijk de Total Cost of Ownership alsmede de Total Cost of Application Ownership:
1. Een kortere installatietijd.

2. Minder onderhoud.

3. Hogere beheersbaarheid.

4. Een lagere investering.

5. Hogere netwerkprestaties.

6. Minder diefstalgevoelig.

7. Een lager energieverbruik.