Verdubbeling aanvragen per dag voor EuropeLoan Bank in 2001

Amsterdam, 11 januari 2000, Bij EuropeLoan Bank is het aantal hypotheekaanvragen in januari 2001 verdubbeld. "Wij denken dat de toename van dit aantal te danken is aan de gestegen naamsbekendheid van EuropeLoan Bank. Nu we reeds bijna een jaar actief zijn op de Zweedse markt beginnen de consumenten ons te zien als een alternatief voor de traditionele banken en niet als de 'nieuwkomer'. Dit komt deels doordat we consequent onder de rentepercentages van de traditionele banken blijven met een kwart tot een half procent!," stelt Göran Carlsson, Chief Executive Officer van EuropeLoan Bank. "Gelet op de groei in Zweden verwachten we eenzelfde stijging binnen 3 tot 6 maanden in andere landen, zoals Finland en Nederland."

Het aantal hits op de website van EuropeLoan Bank is echter niet significant gestegen, ondanks de stijging van de aanvragen. "Dit is voor ons een duidelijke indicatie dat de personen die de site bezoeken ook daadwerkelijk echte klanten worden, in plaats van eenvoudigweg nieuwsgierige bezoekers. Dit beschouwen we als een positieve ontwikkeling," zegt Göran Carlsson.

Lancering in 5 landen in minder dan een jaar
EuropeLoan Bank heeft de belofte waar gemaakt die zij een jaar geleden verkondigde. In het jaar 2000 heeft de bank een nieuw record gevestigd: zij zijn gelanceerd in vijf Europese landen in minder dan één jaar, onder dezelfde merknaam en met de laagste kosten ooit gerealiseerd door een bank. "Dit maakt ons, voor zover wij weten, de enige Europese gecentraliseerde geldverstrekker die operationeel is op meer dan drie markten," zegt Peter Fredell, Voorzitter van de Raad van Bestuur van EuropeLoan Bank.

In 2000 zijn we volgens plan van start gegaan in Zweden, België, Duitsland, Nederland en Finland. Honderd vijftig duizend bezoekers hebben acht miljoen hits opgeleverd op de website http:\\www.europeloan.com. Zij waren op zoek waren naar een goedkope en gebruiksvriendelijke manier om de aankoop van hun huis te financieren.

Financiële situatie
EuropeLoan Bank is in staat om haar diensten tegen zo laag mogelijke kosten aan te bieden. Alle handelingen in de procedure zijn op elkaar afgestemd en geautomatiseerd zodat het hele aanvraagproces heel efficiënt is ingericht. Dit heeft ervoor gezorgd dat de bank in vijf landen actief kan zijn tegen de laagste kosten die ooit zijn gerealiseerd door een bank. In vergelijking met andere bedrijven in de Internet-sector heeft EuropeLoan Bank een beperkt marketingbudget en een meer op verkoop georiënteerde aanpak.

EuropeLoan Bank heeft al het break-even-point behaald met haar huidige activiteiten en verwacht halverwege dit jaar winstgevend te zijn.

Plannen voor expansie in 2001
Expansie is onderdeel van de plannen voor 2001; EuropeLoan Bank wil haar diensten gaan aanbieden in ten minste vier andere landen, waaronder Ierland en Noorwegen. Daarnaast zal de bank haar positie versterken en het aanbod van hypotheekvormen uitbreiden in de markten waar zij reeds actief is.

Het begin van 2001 laat al een geleidelijke stijging zien van het aantal aanvragen en hypotheekverstrekkingen. Met name in Zweden is een substantiële stijging zichtbaar.

Halverwege december is EuropeLoan Bank ook van start gegaan in Finland waar ongeveer vierhonderd mensen nog voor de jaarwisseling online een aanvraag deden. Deze positieve trend heeft zich voortgezet in januari van dit jaar. "We zijn zeer tevreden over de reacties die we tot dusver hebben ontvangen in Finland,"zegt Toni Jäntti, de Finse country manager. "Onze rentepercentages zijn significant lager dan die van onze concurrenten en we doen er alles aan om het proces van een hypotheek verkrijgen te vergemakkelijken, dus we denken dat we een waardevol alternatief zijn voor de Finse consumenten."

Gezien deze trend, lijkt het vooruitzicht voor 2001 erg positief en EuropeLoan Bank verwacht dat haar verkoop dit jaar sterk zal toenemen.

De bedrijfsfilosofie
EuropeLoan Bank staat voor een nieuw soort bank; een bank die alle traditionele processen heeft heringericht en zodoende een nieuwe manier van online en offline zakendoen gecreëerd. In tegenstelling tot vele dotcoms heeft EuropeLoan Bank zich vanaf het begin realistische doelen gesteld en een concreet business plan gevolgd.

EuropeLoan Bank heeft ieder aspect van het leenproces zo ontworpen om zo efficiënt mogelijk online zaken te doen. Door hypotheken te verstrekken via het Internet, biedt zij de Nederlandse consumenten hypotheken met concurrerende en gepersonaliseerde rentepercentages, een snelle en gebruiksvriendelijke aanvraagprocedure met optimale privacy en beveiliging en een uitstekende klantenservice.

Over EuropeLoan Bank
EuropeLoan Bank is de eerste Europese bank gespecialiseerd in het aanbieden van leningen via internet. Het is de enige bank die hypotheken verstrekt met een volledig geautomatiseerde online aanvraagprocedure. EuropeLoan Bank is opgericht in september 1999 en is in 2000 succesvol van start gegaan in België, Duitsland, Finland, Nederland en Zweden.

Zij bieden de klanten concurrerend geprijsde producten, een snelle en gebruiksvriendelijke aanvraagprocedure met optimale privacy en beveiliging en een uitstekende klantenservice. Het hoofdkantoor van EuropeLoan Bank is gevestigd in Brussel. De gerenommeerde aandeelhouders zijn: ABB Financial Services, ABN AMRO Bouwfonds Nederlandse Gemeenten NV, Fredell & Co en GIMV. EuropeLoan Bank beschikt over een officiële banklicentie uitgegeven door de Belgische Commissie voor het Bank en Financiewezen.

Meer informatie is terug te vinden op: http:\\www.EuropeLoan.com