persbericht

10 januari 2001
tweede financieringsronde

SkyberNet voltooit tweede financieringsronde van 25miljoeneuro


- Norwest Equity Partners en NetSpark Ventures zijn nieuwe aandeelhouders
- Gilde Investment en Holland Venture investeren opnieuw
Hoofddorp, 10 januari 2001 SkyberNet International B.V., de Nederlandse aanbieder van vastedraadloze-breedbanddiensten, heeft haar tweede financieringsronde ter waarde van 25miljoeneuro in aandelen met succes afgesloten. Op basis van de financiering zal SkyberNet haar draadloze-breedbandnetwerk verder uitbreiden ten behoeve van haar internettoegangs- en VPN-dienstenaanbod in de Nederlandse zakelijke markt.

De financieringsronde werd geleid door Norwest Equity Partners (www.norwestequitypartners.com) met het hoofdkantoor in Minneapolis, Minnesota, V.S. en aanvullende financiering werd verstrekt door het Nederlandse Netspark Ventures (www.netsparkventures.com) en de bestaande investeerders GildeInvestment (www.gilde.com) en Holland Venture (www.hollandventure.com).

"Het succes van deze tweede ronde in het huidige financiële klimaat, betekent een enorme steun voor de strategie die ons bedrijf volgt", concludeert Erik Jennes, CEO en mede-oprichter van SkyberNet. "We zijn heel enthousiast over onze nieuwe investeerders. Zij vergroten onze financiële kracht en brengen uitgebreide, internationale ervaring in de markt voor draadloze-breedbanddatadiensten met zich mee. Daarnaast is het een goed teken dat ook de investeerders uit onze eerste ronde onze zakelijke activiteiten opnieuw steunen".

SkyberNet (www.skybernet.nl) ontwikkelt, bouwt en benut netwerkfaciliteiten op basis van draadlozetechnologie, die zakelijke gebruikers toegang verschaffen tot haar datadiensten. Dit complete pakket aan data- en telecommunicatiediensten omvat onder meer hogesnelheidsinternetverbindingen, virtual private networking (VPN) en hostingdiensten. SkyberNet biedt momenteel breedbanddiensten aan in Rotterdam, Amsterdam, Zaandam en Haarlem en zal deze diensten in nog eens 20 steden aanbieden vanaf het eerste kwartaal van 2001.

Erik Torgerson, General Partner van Norwest Equity Partners, zegt: "We zijn onder de indruk van de marktpotentie voor breedband-datadiensten in Nederland en hebben er het volste vertrouwen in dat het SkyberNet-team in staat is daar de revenuen van te plukken. Draadloze toegang is een snelle en voordelige manier voor SkyberNet om zich toegang tot deze markt te verschaffen".

Norwest Equity Partners is een toonaangevende participatiemaatschappij die een vermogen beheert van meer dan 1,6 miljard euro. Norwest heeft uitgebreide, wereldwijde ervaring opgedaan met jonge, snelgroeiende zakelijke-dienstverleners.

NetSpark Ventures, gevestigd in Den Haag, verstrekt kapitaal aan snelgroeiende, Europese internetondernemingen en voorziet hen van financiële en strategische kennis en ervaring.


SkyberNet B.V.                                          Lubbers & De Jong B.V.
Erik Jennes                                             Piet van Reeuwijk
Wegalaan 22-24                                          Keizersgracht 219
2132 JC  Hoofddorp                                      1016 DV  Amsterdam

tel: (023) 567 76 00                                    tel: (020) 421 05 65
email: ejennes@skybernet.nl                             email: piet@l-dj.nl