Afzender: fredoudshoorn@hotmail.com

Contactpersoon: Fred Oudshoorn

Pressurge internationaal

Datum: 11-01-2001

PRESSURGE WORLDWIDE

Pressurge, een on-line samenwerkingsverband van freelance journalisten, heeft een engelstalige versie van haar site in de lucht gebracht.

Bij pressurge waren al langer de gegevens van
Nederlandse freelance journalisten en correspondenten te bekijken. De Engelse versie moet freelancers wereldwijd in staat te stellen zelf hun artikelen te (re-)distribueren en opdrachten binnen te halen.

Een belangrijke reden voor de vertaling is, dat de problematiek rond het hergebruik van tekst internationaal is. Ook in andere landen zijn uitgevers door de rechtbank veroordeeld wegens het hergebruik van teksten van freelancers. Engelstalige journalisten die hun rechten in eigen beheer houden, kunnen hun werk nu ook via Pressurge aanbieden en de inkomsten zelf incasseren.

Een andere reden is, dat de makers erg tevreden zijn met de respons op de Nederlandstalige versie. De afgelopen maanden werden zonder noemenswaardige inspanningen 60 journalisten geregistreerd en een tiental abonnees. Daarbij dient in aanmerking genomen te worden dat de Nederlandse journalist minder vertrouwd is met internet dan bijvoorbeeld zijn Amerikaanse collega.

Hoewel er wereldwijd een aantal sites zijn die freelance journalisten aan werk willen helpen, is het concept van Pressurge, waarbij samenvattingen van artikelen 'in de etalage' worden gezet, uniek. Daarnaast biedt Pressurge ook overlappende functionaliteit, zoals de mogelijkheid om journalisten op specialisme of woonplaats te vinden of direct met afnemers in contact te komen. Pressurge onderscheidt zich van de bestaande sites doordat al deze diensten volledig gratis zijn. Pressurge is te vinden op het adres http://pressurge.org


Achtergronden, contactgegevens, details en eerdere persberichten zijn te vinden op de site.

pressurge