Gemeente Soest

Kleur je eigen web!

Donderdag 11 januari 2001 om 15.30 uur zal wethouder Harry Witte op het Griftlandcollege de computer in gebruik nemen waarop jongeren kunnen deelnemen aan het project "Kleur je eigen Web". Door het project "Kleur je eigen web" maken jongeren kennis met jongeren-participatie. Op een interactieve wijze werken jongeren met een aantal vragen die op de gemeente Soest en de leefwereld van jongeren betrekking hebben; jongeren zijn in dit project zowel de interviewer als de geïnterviewde.

In het verlengde van dit project heeft wethouder Witte een tweetal computers ter beschikking gesteld waarop jongeren een eigen website voor jongerenparticipatie in Soest kunnen maken. De twee computers komen op de twee scholen voor voortgezet onderwijs in Soest te staan. In de MAVO Soest is de computer in december al geplaatst. De computer die op het Griftland wordt geplaatst zal op 11 januari a.s. feestelijk in gebruik worden genomen. Voor de beste website is een prijs beschikbaar.

Op de twee scholen zullen tevens lessen gegeven worden over jongerenparticipatie. In de lessen wordt gebruik gemaakt van de vragenlijsten van "Kleur je eigen web" en de jongeren zullen gestimuleerd worden om van de computers gebruik te maken om de website te maken. De lessen worden verzorgd door de jongerenwerkster van de Stichting Balans en Schakels, een provinciale
ondersteuningsorganisatie.

Het uiteindelijke doel van het project is om te komen tot een structurele vorm van jongeren-participatie in Soest.

Laatst bijgewerkt: 10.01.01 09:38