Gemeente Oostzaan

Kompas 29 januari 2001
Burgerzaken gedeeltelijk gesloten Zoals u misschien al heeft vernomen is de gemeente Oostzaan bezig om de klantgerichtheid
in het gemeentehuis te verbeteren. Zo zal Bouw & Woningtoezicht naar de begane grond verhuizen, wordt Burgerzaken uitgebreid en krijgt de receptie een nieuwe balie. Als gevolg van deze verbouwing en het invoeren van nieuwe programmatuur zal Burgerzaken vanaf woensdag 31 januari 11.00 uur tot en met maandag 5 februari a.s. wel geopend zijn maar kunnen er helaas geen documenten worden afgeven ( paspoort & rijbewijs). De verbouwing c.q. verhuizing, welke plaats vindt in de maanden januari en februari 2001, kan tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis voor overlast zorgen.
Onze excuses voor het ongemak.

Sorteerproeven huishoudelijk afval Sinds langere tijd is in Oostzaan het systeem van gedifferentieerd tarief ingevoerd. Sindsdien wordt de afvalstoffenrekening bepaald door het individuele afgiftegedrag. Scheiding van nuttige, herbruikbare afvalstoffen (papier, kleding, blik, etc.) spaart op die manier niet alleen het milieu, het verlaagt bovendien de bewuste heffing. De gemeente Oostzaan voert beleid gericht op het optimaal scheiden van afvalstoffen.
In dit kader is er besloten een sorteerproef uit te voeren om meer inzicht te verkrijgen in het scheidingsgedrag. Over de gehele gemeente verspreid worden ongeveer 750 kg restvuil afzonderlijk ingezameld: op dinsdag 23 januari jl. ongeveer 20 containers in de zuidelijke inzamelwijk, en op dinsdag 30 januari a.s. nogmaals ongeveer 20 containers uit het noordelijke gedeelte. De inhoud van deze bakken wordt gestort in een verzamelcontainer en ter sortering aangeboden aan een gespecialiseerd bedrijf. Deze bakken worden niet gewogen zoals gebruikelijk en worden de betreffende huishoudens derhalve ook niet in rekening gebracht. De totale hoeveelheid restvuil worden door het bedrijf gesorteerd op meerdere deelstromen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om een verband te leggen tussen het gesorteerd huisvuil en de individuele bak. Anders gezegd betekent dit dat er niet te achterhalen is welke hoeveelheid of afvalstroom door welke burger is aangeboden. De opdracht voor het sorteren van het huishoudelijk afval is recent verleend aan het bedrijf waardoor het niet meer mogelijk is gebleken om vooraf de bewoners van de zuidelijke wijk te informeren. Enkele inwoners hebben gemerkt dat hun container is opgehaald zonder te weten wat de bedoeling hiervan was. Wij verwachten deze inwoners door deze publicatie voldoende te hebben geïnformeerd. In de noordelijke wijk dienen de bewoners er rekening mee te houden dat uit elke straat een container wordt ingenomen en na leging wordt terug geplaatst. De keuze voor de in te zamelen bakken is volledig willekeurig.
Indien u hierover vragen heeft, kunt u contact opnemen met de cluster Bouwen, wonen en milieu (tel. 6847733).

Openbare bekendmaking
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat:
1. de volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ontvangen;
- op 18 januari 2001 voor het uitbreiden van een woning aan Burg. Teerstraat 16,

- op 19 januari 2001 voor het uitbreiden van en woning aan Kerkbuurt 37,

- op 19 januari 2001 voor het uitbreiden van een woning aan Claes Compaeneiland 14,

- op 22 januari 2001 voor het vernieuwen van een berging aan Noordeinde 101,

2. op 23 januari 2001 bouwvergunning is verleend voor:
- het plaatsen van een dakkapel aan Kolkplantsoen 10,
- het plaatsen van een dakkapel aan Roemereiland 15. De bovenvermelde stukken liggen voor een ieder ter inzage op de sector Gemeentewerken, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 tot 12.00 uur.
Tegen de onder punt 2 vermelde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending van de vergunning / bouwtoestemming aan de aanvrager schriftelijk bezwaren indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 15, 1510 AA Oostzaan, onder vermelding van 'BEZWAARSCHRIFT'. Nadere informatie, ook over de exacte bezwaartermijnen, kunt u telefonisch verkrijgen bij de sector Gemeentewerken, bureau Bouwen, Wonen en Milieu, telefoon (075) 6847777.

Burgerlijke stand
Deze week zijn er geen wijzigingen.

Terug naar boven



Kompas 5 februari 2001
Kapvergunning
Op 24 januari jl. is vergunning verleend voor het kappen van 1 Japanse Kers op het perceel Dahliasingel 39 te Oostzaan. Belanghebbenden kunnen hiertegen binnen 6 weken na genoemde datum een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van de verleende vergunning niet op. Als een bezwaarschrift bij ons college wordt ingediend kan een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden gericht aan de President van de sector Bestuursrecht van de Arrondissementsrechtbank Haarlem, postbus 956, 2003 RZ Haarlem. Aan een dergelijk verzoek zijn griffiekosten verbonden.

Openbare bekendmaking voorbereidingsbesluit Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 29 januari 2001 heeft verklaard, dat een partiële herziening van het bestemmingsplan 'Uitbreidingsplan in Onderdelen Kom' wordt voorbereid voor het centrum van de gemeente, globaal omvattende de bebouwing en percelen aan het Hannie Schaftplein, Kerkbuurt 6 t/m 26, Kerkbuurt 1 t/m 29, J. Corneliszstraat 1 t/m 3, Kerkstraat 262 t/m 268 en Ds. N. Zwiepsingel
1, inclusief de omsloten openbare ruimte, een en ander zoals nader aangegeven op de bij het raadsbesluit behorende tekening. Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 6 februari 2001 en ligt vanaf deze datum voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis van Oostzaan, Kerkbuurt 14.
Binnen zes weken na de datum van bekendmaking van dit besluit kan door belanghebbenden een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij de gemeenteraad van Oostzaan.

Openbare bekendmaking
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat:
1. de volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ontvangen;
- op 22 januari 2001 voor het plaatsen van een dakkapel aan Dr. Keijzerstraat 38,

- op 23 januari 2001 voor het gedeeltelijk vernieuwen van een woning aan Rietschoot 20,

- op 24 januari 2001 voor het uitbreiden van een woning aan Rietschoot 31,

2. de volgende melding bouwvoornemen is ontvangen;
- op 22 januari 2001 voor het plaatsen van een dakkapel aan De Hoper 144.

3. de volgende aanvraag om sloopvergunning is ontvangen;
- op 25 januari 2001 voor het slopen van een berging aan Noordeinde 101.

4. op 30 januari 2000 bouwvergunning is verleend voor:
- het uitbreiden van een woning aan Achterdichting 306 c,
- het plaatsen van een tweetal dakkapellen aan De Haal 80,
- het uitbreiden (achterzijde) van een woning aan Hooispaad 10,
- het uitbreiden (achterzijde) van een woning aan Hooispaad 12,
- het plaatsen van een tweetal dakkapellen aan Kerkbuurt 38,
- het oprichten van een woning aan Kerkstraat 88,
- het oprichten van een woning aan Kerkstraat 90,
- het uitbreiden van een woning aan Korenmolenstraat 2e,
- het plaatsen van een tweetal dakkapellen aan Rietschoot 82,
- het veranderen van een tweetal garages aan Rietschoot 139,
- het vernieuwen (veranderen) van een bedrijfsgebouw aan zuideinde 235.

5. op 30 januari 2000 sloopvergunning is verleend voor:
- het slopen van een woning aan Kerkstraat 88,
- het slopen van een woning aan Kerkstraat 90. De bovenvermelde stukken liggen voor een ieder ter inzage op de sector Gemeentewerken, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 tot 12.00 uur.
Tegen de onder punt 4 en 5 vermelde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending van de vergunning / bouwtoestemming aan de aanvrager schriftelijk bezwaren indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 15, 1510 AA Oostzaan, onder vermelding van 'BEZWAARSCHRIFT'. Nadere informatie, ook over de exacte bezwaartermijnen, kunt u telefonisch verkrijgen bij de sector Gemeentewerken, bureau Bouwen, Wonen en Milieu, telefoon (075) 6847777.
Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van een verleende vergunning/ bouwtoestemming niet op. Als een bezwaarschrift bij ons college wordt ingediend kan een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden gericht aan de President van de sector Bestuursrecht van de Arrondissementsrechtbank Haarlem, postbus 956, 2003 RZ Haarlem. Aan een dergelijk verzoek zijn griffiekosten verbonden.

Vrijstellingsprocedures
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van: I Het bepaalde in artikel 19 lid 3 / 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het geldende bestemmingsplan te verlenen voor het realiseren van: a. het uitbreiden van een woning aan de Kerkstraat 153a, b. het uitbreiden van een vergaderruimte (gewijzigd bouwplan behorende bij de Kerk) aan Kerkbuurt 64, II Het bepaalde in artikel 19 lid 2 / 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan te verlenen voor het realiseren van: a het oprichten van een woning met garage aan Kerkbuurt 70 (ter vervanging van het
winkel-woonhuis).
De bouwplannen liggen met ingang van dinsdag 6 februari 2000 gedurende vier weken, derhalve tot en met 6 maart 2001 ter inzage op de sector Gemeentewerken, bureau Bouwen, Wonen en Milieu, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 uur tot 12.00 uur en overigens na telefonische afspraak (075- 6847777). Gedurende de termijn van ter inzage legging bestaat voor een ieder de gelegenheid om zijn of haar bedenkingen met betrekking tot het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken (postbus 15, 1510 AA Oostzaan).

Burgerlijke stand
Geboren:
Pierre-Luige, zv: P. van Maaren en L.O. Bastik Ondertrouwd:
R.A. Keverkamp en M. Kamps

Terug naar boven



Kompas 12 februari 2001
Afmelding hond voor de Hondenbelasting Is uw hond in 2000 naar een andere baasje gegaan of overleden dan kunt u uw hond nog tot 16 februari 2001 afmelden. Alleen dan komt u nog in aanmerking voor vermindering van de aanslag 2000. Onvolledige afmeldingsformulieren en afmeldingsformulieren die na 16 februari 2001 binnen komen worden niet in behandeling genomen. Het gevolg is dat u de aanslag 2000 volledig moet betalen.

Nieuwe WOZ-beschikkingen In het kader van de herwaardering van de onroerende zaken in Oostzaan zal de gemeente in de 2e helft van maart 2001 de nieuwe WOZ-beschikkingen verzenden. Iedereen die op 1 januari 2001 eigenaar en/of gebruiker is van een onroerende zaak zal deze WOZ-beschikking ontvangen.
Belanghebbende na 1 januari 2001. Wanneer u na 1 januari 2001 eigenaar en/of gebruiker bent geworden van een onroerende zaak in Oostzaan ontvangt u NIET automatisch een nieuwe WOZ-beschikking.
U kunt een nieuwe WOZ-beschikking schriftelijk aanvragen bij de Gemeente Oostzaan, postbus 15 1510 AA Oostzaan. Telefonische verzoeken kunnen overeenkomstig de wet niet in behandeling worden genomen. Nieuwe eigenaren en/of gebruikers ontvangen dan de WOZ-beschikking in de 2e helft april.
Voor informatie kunt u tussen 8:45 en 12:00 uur contact opnemen met mw. B. van Rooij, tel. 075-684 77 15.

Nieuwe inzamellijst klein chemisch afval bij u thuis per 1 januari 2001
Huishoudelijk:

· Batterijen

· Spaarlampen/energiezuinige lampen
· TL-buizen

· Vloeibare gootsteenontstopper
· Lampenolie

· Petroleum

· Bestrijdingsmiddelen/insecticiden Medicijnkastje:

· Medicijnen

· Kwikthermometers
· Injectienaalden Doe-het-zelf:

· Verf, lak en beits
· Terpentine, thinner, verfafbijtmiddel
· Verfverdunner, kwastreiniger, kwastontharder en wasbenzine
· Kwikschakelaars Hobby:

· Fotofixeer

· Foto-ontwikkelaar
· Etsvloeistoffen (salpeterzuur of zwavelzuur)
· Zoutzuur
Vervoer:

· Accu's

· Benzine

· Motorolie, afgewerkte olie en remolie
· Oliefilters
Deze lijst vervangt de lijst die in het groene katern van de gemeentegids is opgenomen!!!

Openbare bekendmaking
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat de volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ontvangen; op 21 januari 2001 voor het oprichten van een woningatelier aan Westerstijfselmakerspad 12,
- op 26 januari 2001 voor het geheel vernieuwen en verplaatsen van een schuur aan
Westerstijfselmakerspad 22b,
- op 30 januari 2001 voor het uitbreiden van een woning aan Dr. de Boerstraat 1,

- op 1 februari 2001 voor het uitbreiden van de expeditie - kantoorruimte aan Ambacht 3,
- op 1 februari 2001 voor het uitbreiden van een woning aan Burg: Teerstraat 15,

- op 1 februari 2001 voor het uitbreiden van een woning aan Rietschoot 9,

- op 1 februari 2001 voor het plaatsen van een geluidmeetmast aan Wakerstraat 7,

- op 2 februari 2001 voor het plaatsen van dakkapel aan jollenmakersweg 9,

- op 2 februari 2001 voor het plaatsen van een tweetal dakkapellen aan Jollenmakersweg 28,

- op 2 februari 2001 voor het plaatsen van een tweetal dakkapellen aan Jollenmakersweg 30,

- op 2 februari 2001 voor het uitbreiden van een woning aan Kerkbuurt 9,

- op 2 februari 2001 voor het oprichten van een berging met carport aan Roemereiland 15,

- op 2 februari 2001 voor het plaatsen van een dakkapel aan Roemereiland 5,

- op 5 februari 2001 voor het uitbreiden van een woning aan De Wering 10.
De bovenvermelde stukken liggen voor een ieder ter inzage op de sector Grondgebiedzaken, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 tot 12.00 uur.

Burgerlijke stand
Geboren:
Lily, dv: M.F.W. Plomp en I.S. Sablerolle Overleden:
Jan Korsse, ev E. Bakker, 75 jr Leonora Reonatha Vinke, wv G.L. de Boer, 87 jr Johannes Klein, wv E.H.H. Bos, 71 jr Marritje de Dood, wv T. Klaassen, 80 jr