Politiebericht Groningen: Diverse 29-01-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 29 januari 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: inbreker overlopen
In een woning aan de Nieuwe Ebbingestraat heeft de politie vanochtend een 27-jarige Groninger aangehouden. De man was de studentenwoning binnengedrongen. Een bewoner waarschuwde de politie. Die trof de verdachte verstopt in een andere studentenkamer aan. Hij bleek reeds diverse goederen en kleding te hebben verzameld. De verdachte is ingesloten voor het verdere onderzoek.

Groningen: overval lasergame
Zondagmiddag werd een overval gepleegd op een vermaakcentrum aan de Zwanestraat. Een 17-jarige medewerkster werd door een ongeveer 25-jarige man bedreigd met een mes. Toen de medewerkster vluchtte deed de verdachte een greep in de kassa en verdween richting de Oude Boteringestraat. Een onderzoek in de omgeving leverde geen verdachte meer op. De verdachte zou een dunne lange man met een pokdalig gezicht van ongeveer 25 a 30 jaar oud zijn. Hij was gekleed in een blauwe glimmende jas met opschrift en een donkere broek. De politie is op zoek naar getuigen, die zich kunnen melden bij het bureau aan de Rademarkt.

Onstwedde: inhalen loopt verkeerd af
Bij een inhaalmanoeuvre zondagmiddag op de Hardingstraat in Onstwedde door een 28-jarige automobilist uit Stadskanaal raakte deze een eveneens inhalende 31-jarige automobilist uit Vlagtwedde. Gevolg was dat de auto van de man uit Stadskanaal tegen een boom aan botste en gewond raakte aan been en hoofd. Hij is na behandeling ter plaatse door het MMT (mobiel medisch team) naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. In verband met de toedracht van het ongeval is de politie op zoek naar de bestuurder van een blauw/grijze personenauto. Deze auto werd op het moment van het ongeval, rond 14.00 uur op de Hardingsweg, ingehaald door de autos. De bestuurder wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Stadskanaal op telefoonnummer 0900 8844.

Winschoten: rijden onder invloed
Een 46-jarige Blijhamster werd zondagavond op de Blijhamsterweg in Winschoten betrapt op het rijden onder invloed. De man reed in een onverzekerde niet gekeurde auto met een promillage van 1.0. Hij krijgt processen-verbaal en een dagvaarding voor het rijden onder invloed.

Sappemeer: automobilist van de weg af
Op de Rijksweg Oost ter hoogte van de Verlengde Winkelhoek kwam zondagmiddag een 28-jarige automobilist uit Hoogezand in de berm terecht. De man verloor de controle over de wagen die 180 graden draaide, twee bomen vernielde en in het talud tot stilstand kwam. Hij is met rug- en nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. Zijn auto is totaal vernield afgevoerd.

Marum: man (22) in AZC Marum aangehouden
Een 22-jarige man die normaal in het AZC in Veendam verblijft heeft zondagavond voor het nodige rumoer gezorgd in het AZC Marum. Een beveiligingsmedewerker werd bij een conflict tussen de man en een kind van een bewoonster geroepen en wist aanvankelijk de boel te sussen. Op enig moment is de ruzie geëscaleerd waarbij er gevochten is tussen de man en bewoners. De man bedreigde vervolgens de beveiligingsmedewerker met een mes en kon door ter plaatse geroepen politie worden aangehouden. Hij is voor opgelopen verwondingen behandeld en is ingesloten voor bedreiging en vernielingen die hij aanrichtte in de receptie van het centrum. Nader onderzoek wordt ingesteld.

Niekerk: dronken automobilist verlaat auto
Op de Smidhornerweg in Niekerk reed een 47-jarige automobilist uit Groningen met hoge snelheid tegen een stoeprand op en kwam tot stilstand. Getuigen zagen dat de man waggelend zijn weg lopend voortzette. Hij werd door de politie in de Bloemersmaweg aan getroffen en verzette zich tegen zijn aanhouding. Op het bureau blies de Groninger een promillage van 1.75. tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Winschoten: kledingkluisjes iopengebroken
Bij een elektronicabedrijf aan de HM Brouwerstraat heeft een nog onbekende man zondagochtend 35 kledingkluisjes van werknemers opengebroken. De dader is vermoedelijk het terrein opgelopen en heeft in het gebouw de kluisjes op grove wijze opengebroken. Niet duidelijk is wat er vermist wordt. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Hoogezand: geweld bij voetbalwedstrijd
De politie heeft zondagmiddag een 19-jarige man uit Kolham aangehouden op het sportpark Kalkwijk omdat hij een 21-jarige scheidsrechter in het gezicht had geslagen. De scheidsrechter is voor behandeling naar een dokter gebracht. De speler was het tijdens de voetbalwedstrijd niet eens met een door de scheidsrechter gegeven penalty. Proces-verbaal wordt tegen de speler opgemaakt.

Hoogezand: ter ontnuchtering ingesloten
Op de Burg. Van Roijenstraat in Hoogezand plukte de politie zondagochtend een 31-jarige vrouw uit Assen van de straat. De vrouw die een verwarde indruk maakte was zwaar onder invloed en werd ter ontnuchtering ingesloten.

Delfzijl: autokraker aangehouden
Getuigen zagen zondagochtend een 22-jarige man zonder vaste woonplaats op de Finsetraat in Delfzijl in een auto zitten die bezig was een autoradio te demonteren. De gewaarschuwde agenten konden na een achtervolging door de brandgangen de verdachte in een tuin aanhouden. Hij bekende de inbraak en is voor nader onderzoek ingesloten.

Bedum: dronken rijder de berm in
Op de Groningerweg in Bedum reed zondagochtend een 38-jarige inwoner van Bedum in een flauwe bocht in de berm. Hij verloor de macht over het stuur, ramde aan verkeersbord en kwam tot stilstand via een boom. De man die geen letsel opliep moest blazen en haalde aan score van
1.15 promille. Hij kreeg een proces-verbaal en een dagvaarding.

Delfzijl / Den Andel: geheime zenders uit de lucht gehaald In Den Andel is zondagochtend in de Sagittariusweg bij een 31-jarige man een illegale zender uit de woning gehaald. Middags werd een 33-jarige bewoner van de Robbeplaat in Delfzijl met een bezoekje vereerd door de Radiocontroledienst en de politie. Hij zond uit onder de naam Paradijsvogel en moest zijn apparatuur inleveren. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844