Persbericht

BaByXL en Cisco Systems gaan samen

Europese SDSL-standaard toepassen

Den Haag, 31 januari 2001. Vandaag hebben BaByXL BroadBand DSL en Cisco Systems, Inc (NASDAQ: CSCO) aangekondigd om gezamenlijk, als eerste in Europa, apparatuur te testen voor de nieuwe Europese SDSL-standaard. Er wordt van start gegaan op 1 maart 2001 in Amsterdam. BaByXL is de eerste breedband DSL-aanbieder in Nederland die SDSL uitvoerig gaat testen. Daartoe heeft het bedrijf overeenstemming bereikt met KPN Telecom die tot nu toe alleen ADSL techniek op haar aansluitnetwerk toestaat.

BaByXL BroadBand DSL zal haar BroadBand eXchange centers (BBX-en) en KPN-wijkcentrales voorzien van SDSL-apparatuur van Cisco en in het breedband netwerk activeren. Zodra de SDSL test succesvol is afgerond (31 mei 2001) zal BaByXL haar ADSL-netwerk snel uitbreiden met SDSL functionaliteit.

SDSL voor MKB
SDSL (symmetrische DSL) biedt dezelfde bandbreedte in beide richtingen (up- en downloaden). ADSL daarentegen, biedt vooral een grotere bandbreedte bij downloaden. SDSL biedt hiermee interessante toepassingen voor het bedrijfsleven, zoals het met dezelfde snelheid versturen en ontvangen van grote databestanden en online videocommunicatie. SDSL kan daarnaast worden gebruikt ter vervanging van ISDN (thuis werkplekken) en huurlijnen. Dit betekent dat hoge bandbreedte nu ook beschikbaar komt voor bedrijven met een beperkt ICT-budget.

David Bradshaw, regional sales manager Cisco Systems Nederland: "Wij hebben er alle vertrouwen in dat de expertise van BaByXL samen met onze oplossingen ervoor zorgt dat de SDLS-functionaliteit binnen afzienbare tijd over het kwalitatief zeer hoogwaardige netwerk van BaByXL kan worden aangeboden."

Frank van der Heijden, Algemeen Directeur BaByXL BroadBand DSL:" SDSL is een grote stap voorwaarts voor het Nederlands bedrijfsleven. Het biedt naast ADSL aanvullende netwerkoplossingen voor internet, hetgeen doorgaans leidt tot verhoging van productiviteit en efficiency. Veel van onze klanten zijn bekend met marktleider Cisco en door het partnership kan BaByXL de hoogste kwaliteit in innovatie van haar netwerk garanderen."

BaByXL en Cisco
Cisco heeft BaByXL als partner geselecteerd om de nieuwste Europese SDSL-standaard te testen. Eerder testten de twee bedrijven ook ADSL, alvorens het aan het grote publiek aan te bieden. Op dit moment levert BaByXL ADSL en bouwt aan een landelijk dekkend (volledig Cisco-Powered) DSL-netwerk. BaByXL is na KPN het verst met het uitrollen van haar netwerk, zodat ook klanten buiten de Randstad snel een betaalbare breedbanddienst kunnen krijgen.

Over BaByXL BroadBand DSL

BaByXL BroadBand DSL is de enige onafhankelijke Nederlandse aanbieder van een fijnmazig breedband access-netwerk. Zij levert haar 'always on' breedbanddiensten aan Internet Service Providers en Telecombedrijven. Door gebruik te maken van DSL-technologie zorgt BaByXL BroadBand DSL er voor dat de bestaande telefoonverbindingen van eindgebruikers ingrijpend worden opgewaardeerd. Hierdoor kunnen particuliere en zakelijke eindgebruikers beschikken over rechtstreeks toegang tot een geavanceerd 'always on' breedband-netwerk met transmissiesnelheden van 4 tot 8 Mbps, 30 tot 40 maal sneller dan de huidige telefoonaansluiting. Deze snelheden brengen nieuwe multimedia-toepassingen via Internet, zoals het ontvangen en verzenden van videobeelden, binnen het bereik van iedere eindgebruiker.

Door het plaatsen van geavanceerde apparatuur in de wijkcentrales van KPN maakt BaByXL breedband-communicatie binnen drie jaar beschikbaar in nagenoeg geheel Nederland. BaByXL BroadBand DSL: www.babyxl.com

Over Cisco Systems

Cisco Systems, Inc (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet.Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft meer dan 38.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 2000 een totale omzet van 18,93 miljard dollar. Nieuws en informatie zijn beschikbaar op http://www.cisco.nl.