KLM


01/002


OVEREENSTEMMING KLM EN BONDEN
INZAKE OVERSCHOTTEN PENSIOENFONDS

AMSTELVEEN, 31 januari 2001 - KLM en de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers, de Vereniging van KLM Boordwerktuigkundigen en de Vakbond voor Nederlands Cabinepersoneel hebben overeenstemming bereikt over een structurele overschotten- en tekortenregeling met betrekking tot het KLM Pensioenfonds voor Vliegend Personeel.

De regeling legt vast op welke wijze met de financiële effecten van over- en onderfinanciering zal worden omgegaan.

Overschotten zullen ten goede komen aan KLM in de vorm van verlaging van de werkgeverspremie. Deze premiekorting zal naar verwachting in de komende vier jaar oplopen van circa NLG 60 mln. in het kalenderjaar 2001 naar circa NLG 100 mln. in latere jaren. Bij een blijvend goede beleggingsperformance blijft deze structurele kostenverlaging op dit niveau gehandhaafd.

Bij eventuele toekomstige tekorten wordt de premie die KLM moet afdragen verhoogd.

In alle KLM Pensioenfondsen en in het bijzonder in het Pensioenfonds voor het Vliegend Personeel, is reeds sedert jaren sprake van aanzienlijke overschotten.

Ten aanzien van structurele overschotten en tekorten in de overige KLM Pensioenfondsen bestaan reeds sedert 1994 (cabinepersoneel) en 1995 (grondpersoneel) soortgelijke premie-kortingafspraken.

AMS/IR/BK

CORPORATE COMMUNICATIONS (AMS/DR)
Marjolein Schotel
Assistant to Media Relations
tel: 31-20 649 45 45
fax: 31-20 648 80 92
Internet: secr.mediarelations@klm.nl