Gemeente Delft


Opening buurtstalling voor fietsen

Woensdag 7 februari a.s. om 16.00 uur opent wethouder Rik Grashoff de buurtstalling voor fietsen op de Westerplaats. De Westerplaats is te bereiken via de onderdoorgang naar het parkeerterrein in de Westerstraat naast huisnummer 102.

Deze fietsenstalling is de eerste buurtstalling voor bewoners in Delft. Het is een nieuw stenen gebouwtje op de Westerplaats. De stalling telt 52 plaatsen en alleen de huurders krijgen een sleutel. De stalling is 24 uur per dag toegankelijk voor huurders. De stalling is niet bewaakt maar wordt wel beheerd. Biesieklette zorgt voor het dagelijks onderhoud en de uitgifte van plaatsen. Het huren van een plaats kost 15,-- per maand.

De buurtstalling is een van de projecten uit het Fietsactieplan van de gemeente Delft. Dit plan bevat een groot aantal maatregelen ter verbetering van de kwaliteit van de fietsvoorzieningen. Zo is het afgelopen jaar het Oostplein gereconstrueerd, waarbij maatregelen zijn getroffen ter verbetering van de veiligheid voor de fietser. Op diverse plaatsen in Delft zijn de afgelopen tijd fietsstroken in rood uitgevoerd.
Dit jaar wordt het kruispunt Delfgauwseweg-Nassaulaan aangepakt, waarbij de oversteek voor de fietsers op het kruispunt wordt verbeterd. Ook wordt langs de Delfgauwseweg een vrijliggend fietspad aangelegd. Tevens worden dit jaar nog meer rode fietsstroken aangelegd op een aantal fietsroutes.

Alle deze maatregelen moeten ertoe leiden dat voor de fietser in Delft kwalitatief goede voorzieningen aanwezig zijn, zodat de fiets een echte concurrent is ten opzichte van andere vervoermiddelen.