Utrecht, 7 februari 2001 - Na een aantal maanden van voorbereiding is deze week de reissite WereldWijzer (www.wereldwijzer.nl) officieel van start gegaan. Bij WereldWijzer staat hoofdzakelijk de interactie tussen bezoekers centraal, alwaar veel andere reissites zich meer richten op het verstrekken van informatie en het online boeken van een reis.

Vernieuwende interactie
Op de Internetsite www.wereldwijzer.nl kan de bezoeker terecht voor o.a. vragen over landen en reizen. Door het toevoegen van diverse interactieve elementen in de site wordt ervoor gezorgd dat de bezoeker direct kan communiceren met andere reizigers. Zo kunnen er vragen, opmerkingen of reisverhalen worden geplaatst op het Reizigers Forum. Daarnaast kunnen er tweedehands vakantiespullen worden aangeboden op de online reismarkt of kan de bezoeker een oproep plaatsen voor het vinden van reisgenoten. Binnenkort zal het ook mogelijk zijn om via de site direct met andere reizigers te chatten. De interactie is verder verweven met de gratis maandelijkse nieuwsbrief, waarin onder andere de laatst geplaatste oproepen van het forum en de markt worden opgenomen. Verder bevat de nieuwsbrief ook reistips en aanbiedingen van reisbureau's.

Samenwerkingen
Op dit moment is WereldWijzer in gesprek met reisbureau's voor het samenstellen van exclusieve aanbiedingen. Deze aanbiedingen worden op de site en via de nieuwsbrief aangeboden.

Achtergrond
WereldWijzer is de vierde site die Jaysar nu lanceert. Verwacht wordt dat WereldWijzer 40% van het bezoek op zich zal gaan nemen. Andere sites van Jaysar zijn: Jaysar Prijs- en Shopvergelijker (http://www.jaysar.nl), Jaysar Voordeel (http://www.voordeel.jaysar.nl) en GameVillage (http://www.gamevillage.nl). Jaysar houdt zich sinds januari 2000 bezig met het ontwikkelen van commerciële Internet- en WAP sites. Daarnaast wordt Jaysar veelvuldig ingezet op het gebied van trainingen en consultancy voor WAP en M-commerce.


Noot voor de redactie,