Gemeente Stadskanaal



Burgers van stadskanaal worden betrokken bij een europees onderzoek

7 februari 2001

In februari 2001 ontvangen alle landeigenaren en 600 niet-landeigenaren in de gemeente Stadskanaal een enquêteformulier in hun brievenbus. De enquête vormt een onderdeel van een Europese onderzoek naar de rol van de bosbouw bij de ontwikkeling van plattelandsgebieden. Het onderzoek vindt plaats in negen Europese landen, waarbij telkens twee gebieden worden onderzocht. Een oud bos en een recent aangelegd bos.

In Nederland is dat Ede wat het oude bos betreft en Stadskanaal wat het recent aangelegde bos betreft. Iedereen die de enquête invult maakt kans op een boekenbon. Met deze enquête willen de Europese onderzoekers achterhalen welke rol bossen spelen in de verschillende lokale gemeenschappen en welke ontwikkeling van de bosbouw gewenst is. Het onderzoek wordt gefinancierd door het Europese onderzoeksprogramma FAIR en gecoördineerd door de leerstoelgroep Bosbeleid en bosbeheer van de Wageningen Universiteit. De verwachting is dat de resultaten over ongeveer een jaar bekend zijn.



Waar komt de coffeeshop in stadskanaal?

7 februari 2001

De raad van de gemeente Stadskanaal heeft gekozen voor een wijziging van het thans geldende beleid ten aanzien van de verkoop van softdrugs. Om het aantal illegale verkooppunten van softdrugs te minimaliseren en de verkoop van softdrugs beter te kunnen beheersen is de zogenaamde nul-optie verlaten en is overgegaan tot het invoeren van nieuw beleid dat erin voorziet dat één gereguleerd verkooppunt van softdrugs wordt gedoogd.

De gemeente wil dat het te gedogen verkooppunt wordt geëxploiteerd door een stichting. Geïnteresseerde kandidaten voor het exploiteren van een gedoogd verkooppunt zijn gevraagd om een ondernemersplan in te dienen, waaruit blijkt op welke wijze hun stichting vorm wil geven aan het exploiteren van een gedoogd verkooppunt van softdrugs in de gemeente Stadskanaal.

Bij de gemeente hebben zich zeven kandidaten gemeld die het toekomstige verkooppunt willen exploiteren. Van deze zeven kandidaten zijn twee kandidaten afgevallen, omdat zij niet kunnen of willen voldoen aan de verschillende criteria die de gemeente heeft gesteld. De vijf overgebleven kandidaten zullen in een verdere procedure worden beoordeeld. Dit om na te gaan welke exploitant het meest recht doet aan de criteria zoals die door de gemeenteraad zijn opgesteld.

Op dit moment is nog niet bekend op welke plek het toekomstige verkooppunt zal komen. Het is goed mogelijk dat de gemeente eerst een vergunning verleent en dat daarna een geschikte locatie wordt bepaald. Zodra er meer bekend is omtrent de kandidaat en de eventuele plek waar het legale verkooppunt zal worden gesitueerd zal de omgeving van deze plek daarover worden geïnformeerd. Bij de beoordeling van de plek waar het verkooppunt kan komen geldt als uitgangspunt dat deze niet binnen een loopafstand van 250 meter van scholen en jeugdcentra mag bevinden.

Als u verder nog vragen en/of opmerkingen heeft dan kunt u contact opnemen met de heer H.J. Zwiep. Zijn telefoonnummer is (0599) 631 403.