Politiebericht Flevoland: District Zuid 7-02-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Lichtcontrole
ZEEWOLDE De politie heeft dinsdagavond op de Horsterweg een controle uitgevoerd op defecte dim- en achterlichten en het foutief voeren van mistlichten. In totaal werden 104 autos gecontroleerd. Daarvan hebben 14 een bekeuring gekregen.

Afgeplakt kentekenplaten
ALMERE De politie heeft dinsdagavond op de A6 een 45-jarige Amerikaan aangehouden omdat hij te hard reed (30 km/uur te hard) en zijn kentekenplaten had afgeplakt. Na betaling van totaal fl. 1.100,- mocht hij zijn weg weer vervolgen.

Rijden onder invloed
ALMERE Een 39-jarige Amsterdammer is dinsdagnacht op de Noordmark aangehouden voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de auto al slingerend over de weg rijden. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van 0,9 (400 ug/l). Hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen van 3 uur. Tegen

Rijden onder invloed in gestolen auto
ALMERE Dinsdagnacht is een 34-jarige man uit Assen aangehouden voor rijden onder invloed, rijden zonder geldig rijbewijs, het opgeven van een valse naam en op verdenking van autodiefstal. De Regionale Politiemeldkamer kreeg een tip binnen dat iemand in een gestolen wagen op de A6 vanuit Lelystad richting Almere zou rijden. De auto was eerder die dag gestolen in Hengelo. Surveillerende agenten signaleerden de auto op de A6 ter hoogte van de Buitenring. Na diverse pogingen om de man tot stilstand te brengen - hij negeerde het stopteken - is hij uiteindelijk op de afslag Almere Buiten-West aangehouden. Uit een ademanalyse bleek hij een promillage te hebben van 1,25 (550 ug/l). Daarnaast gaf hij een valse naam op en bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De man wordt voor nader verhoor overgedragen aan de Regiopolitie Twente.