Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.20 uur
Inbrekers aangehouden

TULL EN `T WAAL Op dinsdagavond 6 februari werden drie mannen voor een inbraak aangehouden.

Omstreeks 21.35 uur zagen politiemensen een onverlichte bestelwagen bij een opslagcontainer op de Lekdijk staan. Bij de bestelwagen stond een man. Vervolgens zagen zij twee mannen uit de container komen. Bij onderzoek bleek de container te zijn opengebroken. De drie mannen, 38, 49 en 51 jaar oud en allen afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De drie bekenden de container te hebben opengebroken en daar diverse goederen uit te hebben weggenomen. Deze werden inderdaad in de bestelwagen aangetroffen. Alle drie zijn in het politiebureau voor verder onderzoek ingesloten.

Man bedreigd en mishandeld

IJSSELSTEIN Op dinsdag 6 februari is een medewerker van een winkel aan de Van Leeuwenhoekweg bedreigd en mishandeld.

Omstreeks 13.15 uur wilde een man iets afrekenen aan de kassa van de winkel. De man vroeg personeelskorting op de naam van een medewerker van het bedrijf, maar dit bleek in het geheel geen bekende van hem te zijn dus de korting werd niet gegeven. De klant wond zich daar tijdens het afrekenen zeer over op, maar betaalde de spullen wel. Daarna begon hij de medewerker te beledigen en pakte een zakmes. Hij bedreigde de medewerker daarmee en sloeg hem enkele malen met een vuist in zijn gezicht. Vervolgens verliet de verdachte de winkel.

Vlak voor de winkel werd de verdachte, 32 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein door de politie aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

Het slachtoffer, een 25-jarige man uit Utrecht, hield buiten de schrik aan de mishandeling een gescheurde bovenlip, een pijnlijke neus en hoofdpijn over.

Zeer hardleers

HOUTEN Op dinsdag 6 februari zag een politieman een bromfietser zonder helm rijden. De bromfietser kreeg daarvoor een waarschuwing.

De jongen, 17 jaar oud en afkomstig uit Houten, kreeg omstreeks 19.00 uur de waarschuwing met daarbij de toevoeging dat als hij nog een keer zonder helm zou rijden hij een bekeuring kreeg. De politieman was dan ook zeer verbaasd toen hij de jongen nog geen twee minuten later over de Spoorhaag zag rijden: hij reed weer zonder helm.

De jongen mocht daarna een bekeuring `rijker` en met zijn helm op zijn weg vervolgen.

Inbreker aangehouden

NIEUWEGEIN Op woensdag 7 februari is op de Bombardonlaan een inbreker op heterdaad betrapt en aangehouden.

Omstreeks 01.20 uur kwam er bij de politie een melding van een inbraak op de Bombardonlaan binnen. Bewoners hadden gestommel gehoord in de woning van hun buren, waarvan zij wisten dat die op dat moment niet aanwezig waren.

Bij het ter plaatse ingestelde onderzoek werd de inbreker in de woning aangetroffen. De man, 31 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, verzette zich, maar kon met gepast geweld worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is voor verder onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Gestolen bromfiets
NIEUWEGEIN Op dinsdag 6 februari is een jongen die op een gestolen bromfiets reed, aangehouden.

Omstreeks 15.10 uur controleerde een politieman een bromfietser op de Schakelstede. Bij het aanspreken van de jongen probeerde hij weg te rennen, maar kon door de politieman staande worden gehouden. Bij het natrekken van de bromfiets, bleek deze van diefstal afkomstig. De jongen, 14 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd daarop aangehouden.

Bij zijn verhoor bekende hij de bromfiets op maandag 5 februari bij het St. Antonius Ziekenhuis te hebben gestolen. Tevens bekende hij eind januari een andere bromfiets te hebben gestolen. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.