Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.25 uur
Bus met luchtdrukpistool beschoten

WOERDEN Op dinsdag 6 februari werd een bus van Connexion met een luchtdrukpistool beschoten.

Omstreeks 15.30 uur stond een bus van Connexion op de halte aan de Chrysantstraat. De chauffeur werd er door enige jonge passagiers die achterin de bus stonden op gewezen dat de rechterachterruit kapot was en dat iemand met een luchtdrukpistool op de bus had geschoten. Daar nog een grote groep jongeren op de bushalte stond, is de chauffeur naar de volgende halte gereden en zag daar dat de ruit inderdaad geheel vernield was.

Toen de politiemensen ter plaatse kwamen, werden zij aangesproken door een 15-jarige getuige. Hij verklaarde te hebben gezien dat een jongen met een luchtdrukpistool meerdere malen op het passerende verkeer, waaronder de bus, had geschoten.

Middels het door de politie ingestelde onderzoek kon al gauw de identiteit van de verdachte worden achterhaald. De jongen, 15 jaar oud en afkomstig uit Mijdrecht, werd in zijn ouderlijke woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

In de jas van de jongen werden bukskogeltjes aangetroffen. Hij bekende op de bus te hebben geschoten. Het wapen is echter nog niet aangetroffen. De jongen is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Onwelwording

WOERDEN Op dinsdag 6 februari werden politiemensen naar een onwelwording in en woning aan de 1e Honthorststraat gestuurd.

Omstreeks 06.55 uur kreeg de politie de melding dat een 21-jarige man uit Woerden door een gezinslid buiten bewustzijn op bed was aangetroffen. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen, was de huisarts reeds aanwezig. De jongeman lag op zijn bed en had geen hartslag meer en ademde niet. Meteen werd hij door de huisarts en een politieman gereanimeerd. De beademing van het slachtoffer werd even later door een politieman van de huisarts overgenomen.

De komst van twee ambulances werd verzocht. Het ambulancepersoneel nam daarna de reanimatie over. Toen de toestand van de jongeman stabiel was, werd hij per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden. Hij is later overgebracht naar het UMC in Utrecht. Zijn toestand was op dinsdag 6 februari om 10.00 uur stabiel.

Man te water

ABCOUDE Op dinsdag 6 februari raakte een man door nog onbekende oorzaak te water in de Angstel.

Omstreeks 12.10 uur kreeg de politie de melding dat een man in de Angstel was gestapt c.q. gevallen en daar weer uit was geklommen en over de Lange Coupure richting Abcoude liep. Op de Broekzijdselaan trof een politieman de doorweekte man aan. Hij was drijfnat en vermoedelijk onderkoeld. De man was kennelijk erg in de war en de politieman kon niet echt contact met hem krijgen.

Op verzoek van de politieman is de man voor nader onderzoek per ambulance naar het AMC in Amsterdam vervoerd. Daar bleek dat de man, 24 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, niet geheel in orde was. Hij is ter observatie opgenomen.