Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.25 uur
Verwarde man

VEENENDAAL Dinsdagavond zagen surveillerende agenten omstreeks tien over tien een automobilist op de Rondweg west rijden. Het rijgedrag van de bestuurder viel op omdat de man zeer langzaam reed en meerdere malen naar de rijstrook van het tegemoetkomende stuurde. Ook gaf de bestuurder nergens richting aan.

De agenten hadden het vermoedde dat de bestuurder gedronken had en gaven hem een stopteken. De 85-jarige automobilist uit Veenendaal was volledig de klust kwijt en kon zich niets meer herinneren. Uiteindelijk hebben de agenten de man naar huis gebracht en contact opgenomen met zijn huisarts. Zijn auto werd aan het bureau gestald.

Belediging leidt tot aanhouding

VEENENDAAL Tijdens de surveillance zag de politie dinsdagavond een bestuurder over de Kerkewijk rijden in de richting van de Markt. Hier reed hij een gesloten verklaring in. Nadat de 22-jarige bestuurder uit Veenendaal was staande gehouden en hem verteld was dat hij een bekering kreeg, vond hij het nodig de agenten uit te schelden en te beledigen.

De agenten hielden de man aan en brachten hem over naar het bureau. Tijdens de fouillering verzette de Veenendaler zich hevig. Uit zijn kleding kwamen twaalf bolletjes Heroïne, elf wikkels cocaïne en een hoeveelheid geld in verschillende valuta. Tevens werd in zijn auto een groot mes aangetroffen.

Snelheidscontrole

RHENEN Op de Grebbeweg heeft de politie dinsdagmorgen tussen half acht en twaalf uur Gecontroleerd op snelheid. In totaal passeerden 2654 voertuigen de controlepost. Voor 151 bestuurder werd een bekeuring uit geschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u.