Politiebericht Limburg-Zuid: 7-02-2001
Persberichten district Sittard (11.00 uur) Woensdag, 7 februari 2001

District Sittard

Sittard; verkeerscontrole
De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Nusterweg en op de Tunnelstraat in Sittard. Daarbij werden totaal 12 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van overschrijding van de terplaatse geldende maximumsnelheid, het onnodig voeren/gebruik van de mistlichten, het onnodig geven van lichtsignalen tot een bromfiets met een te hoog motorvermogen.

Sittard; op gestolen bromfiets
Bij controle afgelopen dinsdagavond op de Limbrichterweg in Sittard van een 24-jarige bromfietsbestuurder uit Sittard en zijn duopassagier, een 26-jarige vrouw eveneens uit die plaats, bleek dat de bromfiets waarop het tweetal zat als gestolen stond gesignaleerd (eind vorig jaar in Sittard). De politie heeft beide verdachten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets werd inbeslaggenomen en de politie stelt een nader onderzoek in.

Sittard; zakkenrollerij
Een 33-jarige man uit Sittard ontdekte afgelopen dinsdagmorgen bij het afrekenen in een winkel aan de Rosmolenstraat in zijn woonplaats dat onbekenden zijn beurs uit de broekzak hadden gestolen. In de beurs bevonden zich een bankpasje en een geldbedrag van ongeveer vijfentwintig gulden. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan.

Born; fikse hersenschudding
Een 22-jarige vrouw uit Holtum heeft afgelopen dinsdagmiddag bij een aanrijding op de Parkweg in Born een fikse hersenschudding opgelopen. Een 63-jarige automobilist uit Stein kon de vrouw met zijn bestelauto niet meer ontwijken en schepte haar toen ze op haar fiets de Parkweg overstak. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar ze werd opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Susteren; aanrijding
Afgelopen dinsdagmiddag omstreeks 16.30 uur vond op de kruising Feurthstraat / Louwerstraat / Stationsstraat in Susteren een aanrijding plaats. Een 22-jarige automobilist uit Susteren botste op de kruising met zijn auto tegen een bromfiets, bestuurd door een 17-jarige jongen eveneens uit die plaats. De bromfietsbestuurder kwam met zijn bromfiets ten val. Hij werd per ambulance met een gekneusd sleutelbeen en vermoedelijk vocht achter de ribben overgebracht naar het ziekenhuis waar hij ter observatie werd opgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak van de aanrijding. Daarbij onderzoekt ze ook of de automobilist geen vrije doorgang / voorrang heeft verleend aan de bromfietsbestuurder.

Roosteren; inbraak
Afgelopen dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Drs. J. Lebensstraat in Roosteren. Inbrekers zijn de woning via de achterzijde binnengedrongen en hebben kleding, cds, een videocamera en sieraden gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.