Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 7-02-2001 Persberichten district Maastricht
Woensdag, 7 februari 2001 (H.P. 11.17 uur)

Maastricht, verkeerscontroles:
Op dinsdag 6 februari 2001 vond op de Juliana van Stolberglaan (07.30 en 09.30) en de Sibemaweg (10.30-12.30) te Maastricht een brom- en snorfietscontrole plaats waarbij in het totaal 77 bromfietsen aan een uitgebreide controle werden onderworpen.
Er werden 28 processen-verbaal opgemaakt.
Dertien brom- en snorfietsen bleken na een test op de rollentestbank harder te kunnen rijden dan wettelijk is toegestaan. Twee bestuurders konden niet het vereiste bromfietscertificaat overleggen.
Vier bromfietsen bleken niet voorzien te zijn van een deugdelijke reminrichting.
Verder werd proces-verbaal opgemaakt wegens het niet dragen van de verplichte helm, het onterecht voeren van een oranjeplaat, het niet aanwezig hebben van een bel, het rijden met een ongeldig verzekeringsplaatje en het rijden met een kale band.

Maastricht, woninginbraak:
Op dinsdag 6 februari 2001 heeft tussen 17.00 en 20.10 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de van Slijpestraat te Maastricht. De toegang tot de woning werd verschaft na het openbreken van een bovenlicht. Uit de woning werd een computer een scanner en enkele tientallen cds weggenomen. Mogelijk dat de inbreker werd gestoord door de thuiskomst van de bewoner omdat een beeldscherm ingepakt voor transport werd achtergelaten.

Maastricht, winkeldief aangehouden:
Een 33 jarige inwoner van Maastricht is dinsdag 6 februari 2001 door winkelpersoneel van een bouwbedrijf gelegen aan de Porseleinstraat betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. De winkeldief propte zijn zakken vol met dopsleutels met een winkelwaarde van ruim fl. 100,- en probeerde daarna de winkel te verlaten. Bij de uitgang werd hij echter door het personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij zal zich op korte termijn moeten verantwoorden bij justitie in het kader va snelrecht.

Maastricht, straatroof:
Een poging tot straatroof heeft woensdag 7 februari 2001 op de Voltastraat te Maastricht plaatsgevonden. Na een kaartavond stapte het slachtoffer omstreeks 00.30 uur in zijn geparkeerde personenauto aan de Voltastraat te Maastricht. Meteen nadat hij zijn portierdeur had gesloten werd deze plotseling weer opengetrokken en stond er een onbekende man in de deuropening die geld eiste. Om zijn eis kracht bij te zetten sloeg de onbekende man met een steeksleutel de benadeelde hard op een van zijn armen en probeerde datzelfde te doen door richting zijn hoofd te slaan. Deze slag kon het slachtoffer afweren. Nadat het slachtoffer om hulp had geroepen maakte de straatrover zich snel uit de voeten. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Hij liep door de klap met de steeksleutel een wond op aan zijn arm alsmede een stevige kneuzing. Het 58 jarige slachtoffer heeft van het voorval bij de politie aangifte gedaan.