Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Provincie in de bres voor India
Brugge, 1/2/2001
De bestendige deputatie van de provincie West-Vlaanderen besliste een noodhulptoelage van 500.000 BEF toe te kennen aan MEMISA- België vzw voor de meest dringende humanitaire hulp aan de slachtoffers in de Indiase deelstaat Gujarat. Memisa verleent via de Indiase partnerorganisatie Voluntary Social Service Organisation o.l.v. Dr. Chiranjeevi, rechtsreekse medische hulp {geneesmiddelen), drinkbaar water en gekookte voedselpakketten.
In het door de aardbeving getroffen westelijk deel van India speelt zich immers een onbeschrijflijk menselijk drama af. Deze noodhulp is een teken van solidariteit in de internationale samenwerking die een centrale plaats heeft binnen het provinciaal ontwikkelingsbeleid.

In de getroffen regio ondersteunde de provincie binnen het actief projectenbeleid in het verleden geen ontwikkelingsprojecten. De projecten die reeds werden betoelaagd, situeren zich reeds jaren onder andere in de aangrenzende deelstaat Maharashtra {Nagpur en Wardha), de oostelijke staten Bihar {Ranchi) en West-Bengalen {Calcutta en regio) en in de.zuidelijke staten Kerala en Tarmil Nadu. De bestendige deputatie wil tevens een oproep doen tot de West-Vlaamse bevolking en de lokale besturen om hun bijdrage te leveren in de dringende hulpverlening en heropbouw, via een organisatie naar hun keuze.