Gemeente Ede

Raadscommissies vergaderen in periode 7 - 15 februari

De meeste raadscommissies in de gemeente Ede houden deze en volgende week hun openbare vergadering als voorbereiding op de raadsvergadering van 8 maart. De eerste bijeenkomst is vanavond; van 12 tot 15 februari volgen de andere commmissievergaderingen in het raadhuis.

Milieu en afvalstoffenheffing

De commissie Middelenbeleid, Volksgezondheid en Milieu (MVM) start vanavond (7 februari) de serie commissiebijeenkomsten. De vaststelling van het gemeentelijke Milieuprogramma 2001-2004 is een van de agendapunten. Verder bespreekt de commissie MVM de toetreding van de gemeente Renkum tot de Afvalcombinatie 'De Vallei N.V.' en de uitvoering van de gemeentelijke afvalstoffenheffing en rioolrechten. De commissievergadering begint om 19.00 uur.

Geen commissie WZW

In het jaarschema 2001 was voorzien in een vergadering van de commissie Werk, Zorg en Welzijn (WZW) op 8 februari. Er zijn momenteel geen raadsvoorstellen of andere adviesaanvragen van het college van B&W te behandelen, zodat de geplande vergadering van de raadscommissie WZW donderdagavond niet doorgaat. Op 15 maart a.s. zal in de commissie WZW een presentatie plaatsvinden van de eerder gehouden conferentie in Casablanca-Marokko.

"Dubbele" OCR-bijeenkomst

De raadscommissie Onderwijs, Cultuur en Recreatie (OCR) komt op maandag 12 februari a.s. reeds om 15.30 uur bijeen. In deze openbare bijeenkomst zijn een lezing en discussie over het onderwerp Cultuur en Ethiek.

Maandagavond vanaf 19.00 uur houdt de commissie OCR de reguliere vergadering. Onderwerpen daarin zijn de vaststelling van het Jaarverslag Leerplicht schooljaar 1999-2000 en raadsvoorstel over ontwikkelingen in het Pallas Athene College.

Verkeersveiligheid en fietsen

De leden van de raadscommissie Verkeer, Openbaar Beheer (VOB) komen op dinsdag 13 februari vanaf 19.00 uur bij elkaar. De raadsleden en fractievolgers bespreken de evaluatie uitvoeringsprogramma verkeersveiligheid en fiets 2000 en vooruitblik 2001 en 2002. Ook bespreekt de commissie de rapportage Fietsbalans ENFB en een toelichting van de heer B. van Beek over een voorstel fietsers van rechts voorrang te verlenen.

De raadscommissie VOB beschikt vanaf deze vergadering over een voorzitter uit haar midden, die als belangrijkste taak heeft de bijeenkomst op een correcte, vlotte wijze te leiden. Wethouder W.J. Dekker van Verkeer en Openbaar Beheer is wel in de commissievergaderingen aanwezig, maar zal zich voortaan beperken tot het geven van informatie en toelichting als dat nodig is. Deze nieuwe werkwijze voor de commissie VOB en de commissie EGROS is door de gemeenteraad afgesproken om meer inhoud te geven aan veranderingen op het gebied van de bestuurlijke vernieuwing.

Commissie AZ

Op woensdagmiddag 14 februari tussen 16.00 en 18.00 uur komt de raadscommissie Algemene Zaken (AZ) bijeen in de raadzaal van het gemeentehuis. In dit geval betreft het een gecombineerde vergadering samen met de raadscommissies van de gemeenten Barneveld, Wageningen en Scherpenzeel. Het belangrijkste onderwerp is de informatieuitwisseling over de regionalisering van de Brandweer en de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR). Er is een samenwerking op komst tussen de regio's West/Veluwe Vallei en Arnhem en het is nu aan de gemeentebesturen te bekijken welk takenpakket die samenwerking krijgt.

Commissie EGROS

Op woensdag 14 februari vergadert de commissie Economie, Grondbedrijf, Ruimtelijke Ontwikkeling Stedelijk gebied (EGROS), net als de commissie VOB eveneens voor het eerst onder leiding van een eigen technisch voorzitter. Burgemeester en wethouders hebben de commissie gevraagd advies te geven over de herontwikkeling van de Hof van Gelderland ("studiemodel pleinen") en de hernieuwde vaststelling van de hoogte van planschadevergoeding aan de erven van wijlen J.E. Okhuijzen Mulder in Ede. EGROS-wethouder J. van den Hazel is in de commissie aanwezig voor tekst en uitleg. De bijeenkomst begint om 19.00 uur.

Commissie VRS

De commissie Volkshuisvesting, Ruimtelijke ordening buitengebied en Sport (VRS) vergadert op donderdag 15 februari aan het einde van de serie commissiebijeenkomsten in februari. De commissieleden krijgen informatie over verschillende onderwerpen: de ontwikkelingen rondom de nieuwe woonwijk Kernhem, de ontwikkelingen in het agrarisch gebied Gelderse Vallei en de voortgang van de uitwerking van de Structuurvisie Lunteren. De vergadering begint om 19.00 uur.

Spreekrecht

Bezoekers van de commissievergaderingen kunnen over een of meer agendapunten het woord voeren. Als u gebruik wilt maken van dit spreekrecht voor het publiek, kunt u zich tot aan het begin van de vergadering aanmelden bij de desbetreffende commissiesecretaris: commissie MVM dhr. E.M. van Tol tel. (0318) 68 06 87, WZW dhr. P.J. van Lent tel. 68 03 79, OCS dhr.drs. F. Le Large tel. 68 04 37, VOB dhr. J.R. ten Cate tel. 68 05 59, EGROS dhr. J. Maltha tel. 68 02 35, VRS dhr. W. van Plateringen tel. 68 04 32 en AZ dhr. Mr. R.D. Lotte tel. 68 08 67. De volledige agenda met bijhorende stukken ligt ter inzage in het Gemeentelijk infocentrum, ingang centrum, Raadhuisstraat in Ede, tel. 68 02 10.



Ede, 7 februari 2001