Gemeente Ede

Nuon verwijdert hoogspanningsleiding

Energiebedrijf NUON gaat de komende weken de hoogspanningsleiding tussen Ede en Kootwijk verwijderen. Op een aantal kleinere wegen in de gemeente Ede kan dat tot tijdelijke verkeershinder leiden. Ter bescherming van het verkeer worden tijdens het verwijderen van de draden houten constructies naast de onderliggende wegen geplaatst. Indien noodzakelijk kunnen de wegen voor een korte periode afgesloten worden. NUON zal de aanwonenden per brief informeren.

Deze en komende week zal NUON de bedrading verwijderen op het traject tussen de Harderwijkerweg bij Harskamp en de Westenengweg. De Braeckweg, de verlengde Stroe Allee, de Kraatsweg, de Oude Willigerweg, de Peijnenburgersteeg, de Pijnenburgerweg, de Berghuisweg en de Westenengseweg kunnen in die weken mogelijk voor een korte periode afgesloten worden.

Tussen 19 februari en 2 maart is het traject tussen de Westenengseweg en de vuilstort aan de Wekeromseweg in Ede aan de beurt. Dit betreft Willinkhuizersteeg, Lage Valkseweg, Koperensteeg, Vijfsprong, Wekeromse Engweg, Lichtenvoortse weg.

Van 5 tot 16 maart moet het verkeer rekening houden met enige hinder op het traject tussen de Vuilstort en de Hoge Valksedijk. (Immenweg, Vosseveldse weg, Hoge Valksedijk).

Tenslotte is tussen 12 en 26 maart het traject tussen de Hoge Valksedijk tot de Knuttenweg in Ede aan de beurt. (Deelweg, Hessenweg, Jan Hilgersweg, Oude Wekeromseweg).

Vanaf half maart zullen de hoogspanningsmasten gesloopt worden.



Ede, 7 februari 2001