Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

07/02/01 Prins Bernhard reikt Gouden Arken uit in Zuid-Afrika

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard der Nederlanden brengt van woensdag 7 februari tot en met dinsdag 20 februari een werkbezoek aan Zimbabwe en Zuid-Afrika.

Doel van het bezoek is onder meer de uitreiking van de decoratie Officier in de Orde van de Gouden Ark aan de volgende personen: De Minister van Milieu en Toerisme M.V. Moosa van de Republiek Zuid-Afrika,
De Minister van Landbouw Helder Muteia van Mozambique en De Minister van Milieu en Toerisme Francis D. Nhema van Zimbabwe.

De Orde van de Gouden Ark wordt hen uitgereikt vanwege hun uitzonderlijke inzet om te komen tot het Gaza/Kruger/Gonarezhou Transfrontier Park. Met dit park wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het conserveren van de biodiversiteit van de natuur, aan de werkgelegenheid in de toeristische sector in het gebied en aan het bevorderen van een cultuur van vrede en veiligheid in de drie deelnemende landen Mozambique, Zuid-Afrika en Zimbabwe.

De uitreikingsplechtigheid vindt plaats op 13 februari 2001 in het Krugerpark in Zuid-Afrika.

Z.K.H. Prins Bernhard zal in Kaapstad besprekingen voeren met Dr. Anton Rupert over de gang van zaken bij de Peace Parks Foundation, de stichting, die tot doel heeft grensoverschrijdende natuurparken te ontwikkelen.