Politiebericht Friesland: Friesland 7-02-2001
Politieberichten van 7/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Sneek: inbraak horecagelegenheid
Afgelopen nacht tussen 04.00 en 04.15 uur werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Grote Kerkstraat. Het slot van de toegangsdeur werd vernield. In de hal ging vervolgens een luid alarm over, dat de verdachte(n) waarschijnlijk heeft (hebben) afgeschrikt. Voor zover nu is na te gaan, werd er niets weggenomen. De eigenaar, een 42-jarige inwoner van Terhorne heeft aangifte gedaan.

Rottum: inbraak café
Woensdag omstreeks 04.05 uur werd de eigenaar van een café aan de Binnendyk wakker van het geblaf van zijn hond. De man, een 57-jarige inwoner van Rottum, is daarop naar beneden gelopen en zag toen dat de gokkast in het café was opengebroken. Men was de zaak binnengekomen door een uitzetraam te forceren. Uit de gokkast werd een kleingeld bedrag weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak kantoor
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in het kantoor van de Stichting noordelijke opvang minderjarige asielzoekers aan de Vredeman de Vriesstraat. Via verbreking van een raam kwam men het kantoor binnen. Met de sleutels, die in het kantoor werden aangetroffen, werden de verschillende geldkistjes geopend en indien aanwezig werd het geld daaruit weggenomen. Een 51-jarige inwoner van Leeuwarden heeft namens de stichting aangifte gedaan.

Donkerbroek: verkeerscontrole
Dinsdag tussen 09.00 en 15.00 uur werd in samenwerking met de Rijksverkeersinspectie een verkeerscontrole gehouden op de N 381 onder Donkerbroek. Het vrachtverkeer, met name vrachtwagens boven de 3500 kilogram, werden gecontroleerd. In totaal werden 38 bestuurders aan de kant gezet. 15 bestuurders waren in overtreding. 10 van deze bestuurders mochten de gebreken aan hun voertuigen ter plaatse repareren (hoofdzakelijk `kleine` overtredingen) en kregen voor deze overtreding een waarschuwing. 5 bestuurders kregen een proces-verbaal. Deze overtredingen bestonden hoofdzakelijk uit het overschrijden van het totaal gewicht, niet gebruiken van de tachograaf en te ver uitstekende lading.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272