Rijksvoorlichtingsdienst

RVD/HD

Commissie Toekomst Overheidscommunicatie start digitaal debat

COMMISSIE TOEKOMST OVERHEIDSCOMMUNICATIE
07 februari 2001

COMMISSIE TOEKOMST OVERHEIDSCOMMUNICATIE START DIGITAAL DEBAT

Met welke veranderingen in het medialandschap, de journalistiek en de informatie- en communicatietechnologie (ICT) moet de rijksoverheid in de toekomst rekening gaan houden? Over deze en tal van andere vragen is de Commissie Toekomst Overheidscommunicatie een discussie gestart op het internet. De commissie, die wordt voorgezeten door de Groningse burgemeester Jacques Wallage, heeft als opdracht een visie voor het kabinet te ontwikkelen op de overheidscommunicatie in de komende jaren.

Met deze forumdiscussie wil de commissie ideeën en opvattingen over het communicatiebeleid van de overheid inventariseren, en een open debat hierover aangaan. Het debat is gericht op journalisten, beleidsmakers, bestuurders en voorlichters, maar staat tevens open voor overige betrokkenen en geïnteresseerden. De voorzitter en leden van de commissie zullen zich actief mengen in het debat. De resultaten van het digitale debat - dat eind maart wordt afgerond - kunnen worden gebruikt bij het opstellen van het eindrapport van de commissie.

Naast voorzitter Wallage bestaat de commissie uit deskundigen afkomstig uit de universitaire wereld (communicatiewetenschap en bestuurskunde), de journalistiek, de reclamesector, de ICT-sector en het bedrijfsleven.

Deelname aan de discussie kan via: www.toekomst-comm.nl

CTO, 07.02.2001