Persbericht

Anixter start distributie Avaya Alchemy-oplossingen

Nieuwe convergente communicatieoplossingen voorzien in grote marktbehoefte

TER PUBLICATIE: 7 FEBRUARI 2001

NIEUWEGEIN - Anixter, wereldwijd distributeur van bekabeling- en netwerkoplossingen gaat de nieuwe Alchemy-communicatieoplossing van Avaya distribueren. Alchemy is een geavanceerd voice- en dataconvergentieplatform en biedt traditionele en IP-telefonie, Internettoegang, remote access, fire-wall-beveiliging en Computer Technology in één complete schaalbare oplossing. Deze oplossing is hoofdzakelijk ontwikkeld voor toepassing binnen kleine en middelgrote ondernemingen.

Anixter heeft al een jarenlange distributierelatie met Avaya en verzorgt de pre-sales, back-up en ondersteuning van verschillende Avaya-producten, zoals de Cajun datacommunicatie-oplossingen ende bekabelingssystemen van Avaya Connectivity Solutions. Op basis van de goede onderlinge ervaringen zijn de bestaande distributieovereenkomsten uitgebreid met de distributie van Alchemy.

Richard Eichhorn, General Manager Anixter Nederland over de uitbreiding van de distributieovereenkomst: "De Alchemy-productlijn is een krachtige uitbreiding van onze bestaande activiteiten op het gebied van bekabeling en networking. We kregen steeds meer signalen uit de markt over een grote behoefte aan convergente oplossingen. Deze markt heeft een enorme groeipotentie en de uitbreiding van onze activiteiten op het gebied van gecombineerde voice- en dataoplossingen is dan ook een strategische keuze. Daarbij hebben we er bewust voor gekozen deze activiteiten te starten met de hoogwaardige Alchemy-productlijn van Avaya, een partner waarmee we zeer positieve ervaringen hebben in het verleden. Bovendien verwacht ik dat we onze samenwerking in de toekomst ook nog op andere manieren kunnen uitbreiden."

"De uitbreiding naar een totale convergentie is een logisch vervolg, zeker gezien de toenemende behoefte aan convergente oplossingen in de markt. Ons geavanceerde voice- en dataconvergentieplatform Alchemy loopt voorop in de ontwikkelingen en Anixter is een belangrijke partner om deze producten ook daadwerkelijk bij onze klanten te krijgen", zegt Ron van Ommeren, Directeur Business Partners Nederland van Avaya.

Anixter
Anixter Distribution is een onderdeel van Anixter International Ltd, de meest toonaangevende distributeur van producten van verschillende fabrikanten, met een toegevoegde waarde op het gebied van netwerk- en bekabelingsproducten. Anixter concentreert zich volledig op toepassingen voor de communicatie-infrastructuur. De wereldwijde omzet van Anixter bedraagt 3,0 miljard dollar, met een Europese omzet van 500 miljoen dollar. Het bedrijf telt 5.600 werknemers, van wie er 1.000 in Europa werken. Anixter Distribution heeft meer dan 170 diensten en distributiecentra verspreid over de hele wereld, met 45 Europese centra.

Avaya
Avaya biedt oplossingen voor spraak, geconvergeerde spraak en data, Customer Relationship Management, messaging en multiservice-netwerken en netwerkbekabeling. Avaya is wereldwijd marktleider in messaging en netwerkbekabeling en marktleider in de Verenigde Staten op het gebied van bedrijfscommunicatiesystemen en call center-systemen. Dankzij een breed portfolio aan diensten en producten en strategische allianties met technologie- en consultingbedrijven is Avaya totaalleverancier van complete eBusiness-oplossingen. Het hoofdkantoor van Avaya staat in Basking Ridge, N.J. (Verenigde Staten). Avaya Nederland heeft vestigingen in Nieuwegein en Rijswijk. Meer informatie is te vinden op www.avaya.nl

# # #