Provincie Groningen

Besluitenlijst GS van 6 februari 2001

nr.5/2001

1. GS hebben besloten een subsidie van 10.000,- te verlenen aan Artic Peoples Alert voor een publieksmanifestatie op 6 en 7 april in Groningen. Artic Peoples Alert vraagt aandacht voor de Nenets, een rendiervolk uit Noord-Rusland. De achtergrond is het publiek te informeren over de situatie van de inheemse volken en het milieu in de Arctis en de Nederlandse betrokkenheid daarbij.
2. GS stemmen in met de strategienota "Groningen Congres Bureau - een succesvolle toekomst". In deze nota gaat het Groningen Congres Bureau (CGB) in op haar positie en wordt voorgesteld de werkzaamheden te continueren. Tevens stellen GS in principe en bedrag van 12.000,- beschikbaar voor de huisvestingskosten van het CGB, evenals de gemeente Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen. Aan de statencommissie Economische Zaken wordt gevraagd een oordeel te geven over dit principebesluit.
3. GS hebben besloten een bijdrage van 12.475,- te verlenen aan Stichting De Zijlen voor het videoproject "Sociale integratie van mensen met een verstandelijke handicap". De video dient om vrijwilligers te werven die verstandelijk gehandicapten willen ondersteunen in hun vrijetijdsbesteding.

4. GS hebben besloten een subsidieverzoek van de Stichting Jongerencongres Groningen voor het 15e Internationaal Jongerencongres Groningen af te wijzen, omdat het verzoek niet voldoet aan de subsidiecriteria.

5. 5 - GS hebben besloten een subsidieverzoek van de Koninklijke Zeil- en Roeivereniging Neptunus voor de Pinksterfeesten 2001 af te wijzen, omdat het verzoek niet voldoet aan de subsidiecriteria.
6. GS hebben besloten een subsidieverzoek van Sportvereniging "DBGZ" te Delfzijl voor de financiële ondersteuning van recreatieve volleybaltoernooien en de aanschaf van materiaal voor het oprichten van een handboogsportclub af te wijzen, omdat het verzoek niet voldoet aan de subsidiecriteria.
7. GS hebben besloten het bestemmingsplan "Israelplein e.o. 1999" van de gemeente Winschoten goed te keuren.

8. GS hebben besloten een subsidie van 2.500,- te verlenen aan het initiatief van zo'n 35 jongeren uit Veendam om een CD uit te brengen voor Volendam. Aan de CD werken 6 bands uit Veendam mee. De opbrengsten komen ten gunste aan het jongerenwerk van Volendam BIUS-X. Slachtoffers en andere jongeren uit Volendam krijgen bij het jongerenwerk bijvoorbeeld de mogelijkheid thema-avonden bij te wonen over het verwerken van en omgaan met trauma's.
9. GS hebben besloten een subsidieverzoek van de Stichting Ambulante Fiom ten behoeve van een preventieproject "Verbonden door adoptie" af te wijzen, omdat het verzoek niet voldoet aan de subsidiecriteria.

10. GS hebben besloten een subsidieverzoek van VEZONN-consult voor de evaluatie van het project gerontopsychiatrie af te wijzen, omdat de nieuwe werkwijze aanslaat binnen de zorgsector en evaluatie-onderzoek hoogstens kan leiden tot vervolmaking van het samenwerkingsmodel tussen de GGZ en de verzorgingshuizen.
11. GS hebben besloten een subsidie van 10.000,- te verlenen aan de benefietmanifestatie "Samen voor de Molukken". Voor meer informatie, zie persbericht nr.21, d.d. 6-02-01.
12. GS hebben besloten het bestemmingsplan "herziening Martini Trade Park" van de gemeente Groningen goed te keuren.
13. GS hebben besloten een subsidie van 1.000,- te verlenen aan badmintonvereniging AMOR voor het 35e AMOR-badminton toernooi op 31 maart en 1 april 2001.

14. GS hebben het werkplan 2001 van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Groningen vastgesteld. Voor meer informatie, zie persbercht nr.22, d.d. 6-02-01.

15. GS hebben besloten een viertal subsidies toe te kennen in het kader van Natuur- en Milieu-Educatie 21 (NME 21):


* project samenwerking Scouting, NME en COS aan de hand van het onderwerp arbeid van jongeren f10.500,-.

Scoutinggroepen met leden ouder dan 14 jaar gaan aan de slag met de thema's leren voor duurzaamheid en het aangaan van internationale banden met scoutinggroepen in Zuid-Afrika. Het centrale thema is daarbij werken.

* project mondiale en duurzaamheidsspeurtocht op bedrijfsterreinen 28.000,--

Het onderwijsveld en het bedrijfsleven zullen samenwerken om het thema leren voor duurzaamheid op bedrijfsterreinen te operationaliseren voor jongeren. Er zullen circa 300 leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs bij het project worden betrokken.

* project Zorgboerderij Mikkelhorst 60.000,--.
Binnen het project wordt door zorg- en sociaal-maatschappelijke instellingen het leren voor duurzaamheid nauw verweven met de sectoren biologische landbouw, zorg, arbeidsvoorziening, natuur en landschap en recreatie. De bewoners van de wijk Mikkelhorst, maar vooral jongeren (ook basisschoolleerlingen uit de omgeving) worden nauw betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van het project, evenals de GGZ, Visio en het activiteitencentrum van de Stichting

project kennisnet
95.000,--.

Het project behelst verbreding van het huidige Servicebureau Lokale Agenda 21 en wel zodanig, dat kennis en informatie over het leren voor duurzaamheid goed beschikbaar en bereikbaar wordt.