P E R S B E R I C H T

Aan : nieuwsmedia/sportredacties
Van : Nederlandse Powerliftingbond
Betreft : clubcompetitie powerliften

Spartacus Noord-Scharwoude sterkste clubteam van Nederland

In een onderlinge strijd, met deelname van verschillende powerliftingteams uit geheel Nederland is tijdens de laatste competitiewedstrijd de strijd beslist voor de titel "sterkste club van Nederland", na het afgelopen jaar op de tweede plaats te zijn geëindigd achter S.S.S.Alkmaar heeft de K.S.V.Spartacus uit Noord- Scharwoude voor het seizoen 2000-2001 de titel opgeëist in een strijd met onder andere het team van sportschool Butzelaar uit Emmeloord, het eerder genoemde S.S.S. uit Alkmaar, sportschool Olympia uit Rotterdam.
Afgelopen zondag 4 februari is de laatste competitiewedstrijd gehouden bij Olympia Rotterdam, alwaar er op voorhand een drietal kanshebbers waren voor de titel van sterkste clubteam van Nederland, te weten het team van Butzelaar, S.S.S.Alkmaar en Spartacus Noord Scharwoude. Voor de wedstrijd was het onderlinge verschil tussen de drie team niet meer dan 200 wedstrijdpunten, een zeer spannende strijd was vooraf al aangekondigd, en de team waren in topbezetting, het team Butzelaar, met in hun gelederen Jaap Fahner en Ton Boer, alle twee goed voor meer dan 400 punten, in de Alkmaarse gelederen opgenomen door coach Ferry van der Meulen, Erwin Krokkee, Albert Bruggink, Wim Wamsteeker en Michel Kossen, allen goed voor meer dan 400 punten per persoon, jammer genoeg viel de grote man van Alkmaar Michel Kossen uit met een blessure (was enkele dagen eerder gevallen in de sneeuw), maar wist daarintegen Albert Bruggink een totaal van meer dan 490 punten neer te zetten tijdens deze wedstrijd. Na de eerste competitieronde lag Spartacus nipt voor op S.S.S. de verdedigende kampioen van vorig jaar, op de hielen gevolgd door Butzelaar.
In het team van Spartacus , onder leiding van coach Henk Keizer waren opgenomen onder andere Marcel van Nugteren, Edward Bontekoning, Mark Neele, hij behaalde tijdens deze wedstrijd het hoogst aantal wedstrijdpunten, en als uitsmijter was daar, terug van weggeweest, Piebe Faber. Na het onderdeel kniebuigen is de strijd nog spannender geworden, jammer voor het team van S.S.S. blijkt dat de blessure van Michel Kossen te ernstig is om verder deel te nemen aan deze wedstrijd, Michel is altijd goed voor een kniebuigbeurt van meer dan 300 kg., maar na zijn eerste beurt haakt hij af, de teams komen onderling nog dichter bij elkaar en de drie coaches beginnen hun tactische spel. Bij het bankdrukken, wordt een klein voorsprongetje genomen door het team van Spartacus, doordat drie van vijf tellende leden meer dan 200 kg. weet te bankdrukken en deze voorsprong wordt tijdens de wedstrijd niet meer prijsgegeven. De strijd gaat zich nu verplaatsen naar de tweede en derde plaats, de strijd tussen het team van S.S.S. en het team van Butzelaar, hoe spannend kan een strijd zijn om de zilveren medaille, nu geen strijd is zo spannend geweest als deze, want als er uiteindelijk, na twee competitierondes een puntenverschil is was nog een 4 punten, omgerekend zo'n 8 kg. op een totaal van getilde kilo's van meer dan 6500 kg. dan kunt u begrijpen dat er zondag 4 februari jongstleden menig zweetdruppel is gevallen om een zo hoog mogelijk totaal te behalen door de deelnemers.
Uiteindelijk wordt de stand opgemaakt, winnaar en clubkampioen seizoen 200-2001, K.S.V. Spartacus Noord-Scharwoude, 2e plaats Powerliftteam Butzelaar Emmeloord en derde het team van S.S.S. Alkmaar, gevolgd door de ploeg uit Rotterdam, Olympia, met in hun midden, de oudste powerlifter van Nederland Gijs Klomp (in de leeftijdscategorie + 70) en op de vijfde plaats het team van Spartacus II, jammer genoeg kon door overmacht het team van TopFit Geldrop dit jaar niet meedoen, maar volgend jaar zijn ze er zeker weer bij. De "Wout van der Toorn" wisselbokaal is weer een jaar te bewonderen in de sportschool van Spartacus in Noord-Scharwoude, maar waar hij volgend seizoen zal staan, ik weet alleen dat er ploegen zijn uit Emmeloord en Alkmaar die er alles aan gaan doen om deze erebokaal in hun bezit te krijgen.

C.M.Damen
PR & Promotie Nederlandse Powerliftingbond
Nicolaas Maeskade 18
2251 XV Voorschoten
telefoon 071-5610946
telefax 071-5612222
mobiel 0651-144058
e.mail obelix1@planet.nl