Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 7-02-2001 Persberichten District Heerlen
Woensdag 7 februari

District Heerlen

Heerlen; bromfietser dodelijk verongelukt
Bij een aanrijding op de Palemigerboord in Heerlen is woensdagochtend een 51-jarige inwoner van Kerkrade om het leven gekomen. Het slachtoffer reed omstreeks 06.50 uur op zijn bromfiets over de rijbaan in de richting van het centrum van Heerlen. Hij botste ter hoogte van de Edisonstraat frontaal tegen een bestelbus bestuurd door een 21-jarige man uit Heerlen. Deze voerde op dat moment een inhaalmanoeuvre uit op een gedeelte waar een inhaalverbod geldt en kwam op de weghelft van de bromfietser uit.
Door de klap van de aanrijding kwam het slachtoffer zwaar ten val en hij overleed terplaatse. Tegen de bestuurder van de bus wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Heerlen; greep in de kassa
Een tot nu onbekende man ging dinsdagmiddag aan de haal met een geldbedrag van ongeveer honderd gulden nadat hij een greep had gedaan in de kassa van een supermarkt aan de Willemstraat in Heerlen. Omstreeks 16.45 uur vroeg een man aan de caissière om een tientje te wisselen en op het moment dat de vrouw de kassalade opende greep de man in de lade en ging er met bovenstaand bedrag vandoor. Van de dader ontbreekt elk spoor.

Heerlen; oplichtingpraktijken
Woensdagochtend werd bij de Heerlense politie aangifte gedaan door een 39-jarige bewoonster van de Aquamarijnhof in Heerlen terzake oplichting.
Omstreeks 04.45 uur werden de vrouw en haar man wakker omdat een vrouw aan de deur belde. Deze gaf aan dringend naar het ziekenhuis naar Maastricht te moeten omdat haar moeder daar was opgenomen. Haar man zou zijn werken en ze had f 100,- nodig om snel naar het AZM te komen. De vrouw was zeer vindingrijk, ze gaf aan de nieuwe bewoonster te zijn van een pand dat in de buurt te koop stond en te werken bij een tandarts in de buurt.
Ze beloofde de mensen dat ze hen het geld vandaag zou teruggeven. Daar de vrouw een zeer betrouwbare indruk maakte besloten de mensen haar het geld te geven. Navraag bij de opgegeven tandarts leverde de gedupeerden later op dat de in nood verkerende vrouw daar geheel onbekend was.
Inmiddels bleek dat op soortgelijke wijze vorige week ook mensen op de Pater Beatusstraat door vermoedelijk dezelfde vrouw waren opgelicht. De politie stelt een onderzoek in.

Leon Eummelen
Bureau Voorlichting & P.R. District Heerlen Tel: 045-4003050.