Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 7 februari 2001

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

MEDEDELING VAN ONTVANGEN AANVRAGEN OM BOUWVERGUNNING (kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Bermweg 204, woonhuis vergroten.
Max Havelaarburg 31, dakkapel aanbrengen.
Helena Erf 23 en 24, woningen uitbreiden.
Bermweg 162, dakkapel vergroten.
Berliozstraat 11, vier noodlokalen plaatsen.
Ringspoor 179, dakkapellen aanbrengen.
Merelhoven 86, dakkapel aanbrengen.
Kompasstraat 28, bedrijfspand uitbreiden.
Coen Botrede 32, dakkapel aanbrengen.

PROCEDURES: AANVRAAG OM BOUWVERGUNNING


01. Chopinstraat 53, woning uitbreiden.

02. Mees Toxopeusrede 36, woonhuis uitbreiden.
03. Ringspoor 179, dakkapellen aanbrengen.
04. s-Gravendreef 20, woning uitbreiden.

05. Bachstraat 181, dakkapellen aanbrengen.
06. Rijndal 10 en 12, woningen uitbouwen.
07. Berliozstraat 11, vier noodlokalen plaatsen.
Aan de bij 01 tot en met 06 genoemde aanvragen om bouwvergunning kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Aan de bij 07 genoemde aanvraag om bouwvergunning kan worden meegewerkt door, voor een beperkte tijdsduur, vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

In verband met deze vrijstellingsprocedure liggen de onder 01 tot en met 06 genoemde aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 8 februari 2001 gedurende vier weken en de bij 07 genoemde aanvraag gedurende twee weken op werkdagen ter inzage.

Gedurende de aangegeven perioden is een ieder bevoegd bedenkingen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN, TOEGEKENDE MELDINGEN VAN EEN BOUWVOORNEMEN, SLOOPVERGUNNINGEN

Verzenddatum 24 januari 2001:
Papiermolen 35, woonkamer uitbreiden (toegekende melding). Bergenbuurt, ketelhuizen, etc. slopen (sloopvergunning). Erasmustuin 2, dakkapellen aanbrengen.
Donizettistraat 30, woonhuis aan kopgevelzijde uitbreiden. Van Beethovenlaan 99 en 101, woonhuizen uitbouwen.

Verzenddatum 26 januari 2001:
Maasdal 91, tuinhuisje plaatsen (toegekende melding). Goudenregenstraat 62, schuur slopen (sloopvergunning). Mient 6-6a, bedrijfspand veranderen.
Tasmanstraat 27a, kweekkas uitbreiden.

Verzenddatum 30 januari 2001:
Reigerlaan 66, kantoorpand veranderen.
Burgemeester Schalijlaan 80, luifel en entree vernieuwen. Heer Halewijnburg 1, woonhuis uitbreiden.
Rivium Quadrant 1, entree kantoorpand veranderen. Bermweg 163, woonhuis uitbreiden.
Papiermolen 30 tot en met 34, doorlopende dakkapel aanbrengen en achteruitbouw vergroten (Papiermolen 32).

Belanghebbenden die menen door een van de bovengenoemde beschikkingen te zijn getroffen, hebben de bevoegdheid om tegen die beschikking bij de gemeente een bezwaarschrift in te dienen. Ingevolge de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

OPENBARE KENNISGEVING TUINCENTRUM

Het college maakt bekend dat van het tuincentrum Jaarsveld BV s-Gravenweg 368 een verzoek is ontvangen om de gronden en de zich daarop bevindende gebouwen, gelegen achter de woningen s-Gravenweg 360 en 362, in gebruik te mogen nemen als tuincentrum. Ingevolge het bepaalde in artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening 1985 kan het college vrijstelling verlenen van de bepalingen van het geldende bestemmingsplan Stadsdeelpark Herziening II voor een wijziging in het gebruik van de opstallen. Ingevolge het bepaalde in artikel 30, lid 3 van de Voorschriften bestemmingsplan Stadsdeelpark Herziening II verlenen burgemeester en wethouders vrijstelling voor een ander gebruik van de gronden, dan aangewezen in het bestemmingsplan. In het bestemmingsplan Stadsdeelpark Herziening II zijn de onderhavige gronden aangewezen voor tuinen en erven.

De op de vrijstellingen betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 9 februari 2001, gedurende vier weken voor een ieder ter inzage. Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zienswijzen inbrengen tegen het voornemen om de vrijstellingen te verlenen.

De bouwaanvragen en meldingen waarvoor een procedure vereist is en de stukken met betrekking tot de vrijstelling van het tuincentrum liggen ter inzage in de hal bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.