EUROPOINT BV

Econergie: integrale energieprestatie in de gebouwde omgeving

PERSBERICHT

Op 7, 8 en 9 februari 2001 wordt in de Jaarbeurs te Utrecht de 2e Econergie vakbeurs en conferentie gehouden. Dit evenement vindt gelijktijdig met de Internationale BouwBeurs plaats. Vele van de naar schatting 100.000 bezoekers zullen ook de weg naar Econergie(r) 2001 weten te vinden.

Het centrale thema voor de vakbeurs is: Energie efficiency, duurzame energiesystemen in de gebouwde omgeving.

De conferentie behandelt de .Integrale energieprestatie in de gebouwde omgeving..
Het thema energie wordt door 57 sprekers breed belicht in 2 plenaire en 8 parallel sessies zowel op wijk- als op gebouwniveau. Aan het einde van het conferentieprogramma zal er een discussie op de beursvloer plaats vinden met aansprekende discussieleiders.

Op woensdag 7 februari verzorgt Staatssecretaris J.W. Remkes tijdens de plenaire sessie de key-note presentatie. Hij krijgt dan tevens de lijst overhandigd van duurzame energie apparatuur welke voldoet aan de eisen in de energiepremieregeling door de heer A.C.G.M. Brogtrop, directeur van Projectbureau Duurzame Energie.

De verschillende parallel sessies zijn:
 Energie en milieuprestatie
 Energie en randvoorwaarden
 Financiële aspecten en Joint ventures
 Energie en ontwerp
 Gezondheid en veiligheid
 Energie en comfort
 Eigenaar/Beslisser
 Voorbeeldprojecten

Op de beide dagen worden deze onderwerpen vanuit een ander oogpunt besproken:
7 februari: wijkniveau
8 februari: gebouwniveau

Energie in vele aspecten belicht vanuit de praktijk. Econergie(r) 2001 geeft een bijzonder compleet overzicht.

De heer J.H.J. Haarhuis, organisator van Econergie(r) 2001, stelt dat .het conferentieprogramma uitstekend aansluit op de thema.s en discussies tijdens de Dubodag. Zelden is het thema energie zo compleet in een congresprogramma ter discussie gesteld.. Vertegenwoordigers uit vele sectoren: rijks-, provinciale en gemeentelijke overheden, wetenschappers, energiebedrijven, installatiebedrijven, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, bouwondernemingen en maatschappelijke organisaties geven hun visie over de integrale energieprestatie in de gebouwde omgeving.