Ministerie van Defensie



Persberichten


Staatssecretaris opent kinderdagverblijf

01-02-2001

DV/PB024

Staatssecretaris H.A.L. van Hoof van Defensie opent op woensdag 7 februari a.s. om 10.00 uur het kinderdagverblijf op de Vliegbasis Twenthe. Dit is het eerste kinderdagverblijf binnen de poorten van een Defensielocatie. De opvang is bedoeld voor kinderen van personeel van de Vliegbasis Twenthe en daarnaast biedt het ook ruimte aan kinderen uit de omgeving van de vliegbasis. Het dagverblijf, dat wordt geëxploiteerd door de Stichting Kinderopvang Enschede, heeft plaats voor 24 kinderen. Tijdens de opening zal de staatssecretaris de naam van het kinderdagverblijf onthullen.

Kinderdagopvang in deze vorm is nieuw bij Defensie en heeft daarom een proeftijd van twee jaar. Als het experiment slaagt wil defensie ook op andere plaatsen in het land zulke voorzieningen treffen. Daarvoor komt twee miljoen gulden per jaar beschikbaar.

Het kinderdagverblijf is gevestigd in een nieuw gebouw op het Zuidkamp. In november jl. is het dagverblijf in gebruik genomen en biedt op dit moment al opvang aan veertien kinderen, evenredig verdeeld onder kinderen van basispersoneel en kinderen vanuit de regio.