Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 7-02-2001 2e persbericht 7 februari 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man vernielt groot aantal ruiten
Op de Zeelsterstraat is woensdag om 20.35 uur een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij even daarvoor bij een bank op de Frederiklaan negentien ruiten had vernield. Een getuige zag dat de man daarmee bezig was en waarschuwde de politie. Toen de man wegliep volgde de getuige hem en gaf zijn positie en signalement door met zijn gsm. De politie kon hem toen gemakkelijk aanhouden. De 28-jarige Eindhovenaar bekende meteen de vernieling. Hij is ingesloten.

Helmond: Autogordelcontrole
Woensdag tussen 15.00 en 16.30 is op de Heeklaan een autogordelcontrole gehouden. Twaalf maal werd een bekeuring uitgeschreven omdat de gordel niet gebruikt werd. Eenmaal werd het bonnenboekje getrokken voor een bromfietser die geen helm droeg.

Oirschot: Vrouw gewond bij aanrijding
Woensdagmorgen om 9.05 uur is een 72-jarige Oirschotse vrouw gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Begijnhof Gasthuisstraat. De vrouw reed met haar fiets de kruising op vanuit de Begijnhof. Zij gaf een 42-jarige Oirschotse bestuurder van een bestelauto geen voorrang. Bij de aanrijding brak de vrouw een been. Zij kon na een bezoek aan het Catharinaziekenhuis weer naar huis.

Middelbeers: Snelheidscontrole
Woensdagmiddag tussen 13.50 en 16.15 uur is op de Westelbeersedijk een snelheidscontrole gehouden. Van de 395 bestuurders reden er 75 te hard. De snelste reed 119 km/u. terwijl 80 toegestaan is.

Deurne: Autodiefstal
Tussen dinsdagavond en woensdagmiddag is van De Dommel een zwarte Opel Kadett met het kenteken NR-LD-91 gestolen.

Geldrop: Caissière overvallen
Een caissière van een supermarkt aan de Nuenenseweg is woensdag tussen 16.00 en 16.15 uur door een onbekende man overvallen. Een man kwam de winkel binnen en bedreigde haar met een mes. Hij eiste geld en deed een greep in de kassa. Met ongeveer fl. 2.000,= verdween de man.

De Rips / Aarle Rixtel: Snelheidscontroles


- Woensdag is tussen 10.00 en 12.20 uur op de Ripsestraat in De Rips een snelheidscontrole gehouden. Er passeerden 334 voertuigen en 51 daarvan reden te hard. De topper was 85 km/u. 50 is de maximumsnelheid.


- Tussen 14.00 en 15.30 uur stond de radarapparatuur op de Helmondseweg in Aarle Rixtel. Van de 331 passanten reden er 70 te snel. Hier reed de snelste 84 km/u. Ook hier mag 50 gereden worden.

Hapert / Bladel: Verkeerscontroles


- Op de Oude Provincialeweg in Hapert zijn woensdagmiddag bij een controle zeven automobilisten bekeurd omdat zij de gordel niet droegen. Een bromfietser kreeg een bon omdat hij geen bromfietscertificaat had.


- Op de Europalaan in Bladel werd ook gecontroleerd. Tweemaal werd bekeurd voor een parkeerovertreding. Twee bromfietsers reden zonder helm en kregen een bon en acht automobilisten droegen geen gordel. Ook zij gingen op de bon.


- Bij een controle op de N316 (Eersel Belgische grens) ter hoogte van Bladel werden drie automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Een bestuurder kreeg een verbaal omdat de auto niet APK-gekeurd was. Twee bestuurders kregen een bekeuring omdat zij een aanhanger achter hun voertuigen hadden en zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs E. Twee bestuurders kregen een bekeuring omdat hun voertuig overbeladen was. Bij een van hen woog de met puin geladen aanhanger 2100 kg terwijl 1500 kg toegestaan is. Een overbelading van 40%. Bij de ander was het toegestane gewicht 10.000 kg. Op de weegbrug bleek het 14.780 kg te zijn. 47,8% te veel dus. De vrachtauto was met schroot geladen

Waalre: Autogordelcontroles
Op de Heikantstraat en de Willibrorduslaan zijn woensdag autogordelcontroles gehouden. Op de Heikantstraat zijn tussen 8.30 en 10.00 uur 24 bestuurders bekeurd. Er werden 195 voertuigen gecontroleerd. Op de Willibrorduslaan was de controle tussen 13.15 en 15.00 uur. Hier passeerden 165 voertuigen. Zestien bestuurders droegen de gordel niet en kregen een bon.