Gemeente Borsele

Landschappen, nabij en ver

Landschappen van Ad van Noort. In de bibliotheek van 's-Gravenpolder is van 7 februari tot 7 maart een expositie van olieverfschilderijen en aquarellen te zien van Ad van Noort. Hij kreeg zijn opleiding aan de Toneelschool te Amsterdam (afd. regie) en de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. In deze opleiding werd hij o.a. geschoold in het ontwerpen van decors en kostuums door Wim Vesseur en Johan Greter, aangevuld door schilderlessen van Theo Jordans, Annemiek Visser en Kees de Valk.

Hoewel het bij toneel gaat om het gesproken woord, zijn er toch sterke overeenkomsten met de beeldende kunst in die zin, dat zowel regisseurs als beeldende kunstenaars denken in beelden. De stap van de toneelkunst naar de beeldende kunst is dus niet zo groot als men in eerste instantie zou denken.

In zijn werk gaat zijn belangstelling uit naar maatschappelijke problemen en het landschap. Vandaar deze tentoonstelling onder de titel "Landschappen, nabij en ver". Ad van Noort woont in Middelburg en heeft op verschillende plaatsen op Walcheren geëxposeerd. Ook in het gemeentehuis van Kapelle waren zijn schilderijen vorig jaar te zien.