Gemeente Breda

25-01-2001

Bredase basisonderwijs en gemeente bepalen toekomstrichting ICT

De gemeente Breda wil samen met het onderwijsveld bepalen welke rol informatie- en communicatietechnologie (ICT) op basisscholen krijgt. Daarom vindt op woensdag 7 februari in de Hogeschool Brabant een conferentie plaats met de titel: ICT kan veel betekenen in het basisonderwijs. Naast het Bredase onderwijsveld zijn ook vertegenwoordigers van Brabantse gemeenten, lokale organisaties die zich met onderwijs bezighouden, de provincie en de commissie Milieu en Onderwijs uitgenodigd. Wethouder J. de Werd opent de conferentie om 13.30 uur.

De gemeente Breda richt zich specifiek op ICT binnen het basisonderwijs omdat daar vergeleken bij het middelbaar en beroepsonderwijs een achterstand is op het gebied van ICT. Vast staat dat kinderen op de basisschool de computer moeten leren gebruiken als leermiddel, om via internet kennis op te doen en om te leren e-mailen. Zo is er een goede aansluiting op het voortgezet onderwijs.

Als basis voor de conferentie heeft de Onderwijs- en Begeleidingsdienst (OBD) in opdracht van de gemeente in de afgelopen tijd een onderzoek uitgevoerd naar de huidige plaats van ICT binnen basisscholen. Ook kwamen de wensen van scholen aan bod. De resultaten hiervan worden tijdens deze middag gepresenteerd. Ook geven deskundigen praktische en concrete informatie over de (on)mogelijkheden van ICT in het basisonderwijs. Tenslotte worden de laatste voor het onderwijs relevante - ontwikkelingen op softwaregebied toegelicht.

Breda, 25 januari 2001