Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.


woensdag 7 februari 2001

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint op woensdag 7 februari om 13.00 uur.

De Kamer stelt haar agenda voor de komende periode vast.
Vervolgens debatteert de Kamer over de invoering van een regeling inzake de financiering van kinderopvang voor uitkeringsgerechtigden (wijziging van de Werkloosheidswet en de Wet op de (re)integratie arbeidsgehandicapten).

Hierna debatteert de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de vaste Commissies voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Financiën en Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de staatssecretarissen Hoogervorst (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Bos (Financiën) en minister Borst-Eilers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over de sociale verzekeringspositie en over de fiscale positie van grensarbeiders (dit overleg had plaats op donderdag 1 februari jongstleden).

Vervolgens spreekt de Kamer over de wijziging van de Archiefwet 1995 in verband met de nieuwe positionering van de Rijksarchiefinspectie. De inspectie krijgt een zelfstandige en onafhankelijke positie ten opzichte van de Rijksarchiefdienst. Nu maakt de inspectie nog deel uit van de Rijksarchiefdienst.

Hierna debatteert de Kamer over regels voor het voorkomen en bestrijden van voortijdig schoolverlaten.

Ten slotte spreekt de Kamer over een regeling voor openbare biedingen op aandelen. De regeling is bedoeld om de belangen van bestaande aandeelhouders te beschermen (wijziging van de Wet toezicht effectenverkeer 1995).

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 10.00 tot ca. 11.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over een internationaal verdrag inzake de bevordering van de werkgelegenheid en bescherming tegen werkloosheid. Dit overleg is rechtstreeks te beluisteren via de draadomroep.

Economische Zaken: 10.00 tot ca. 11.00 uur Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met minister Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) over de indeling van de VBTB-begroting van het ministerie van Economische Zaken (VBTB = van beleidsbegroting tot beleidsverantwoording).

Justitie: 11.00 tot ca. 14.00 uur Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Kalsbeek (Justitie) over het rapport asielzoekers crimineler?.

Economische Zaken, Defensie en Financiën: 14.00 tot ca. 16.00 uur Thorbeckezaal

Agenda: algemeen overleg met de ministers Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) en Zalm (Financiën) en staatssecretaris Van Hoof (Defensie) over:
-instrumenten die de rijksoverheid gebruikt om tot een meer zakelijke overheid te komen;
-de toepassing van publiek-private samenwerking binnen de defensieorganisatie.

Economische Zaken: 16.15 tot ca. 17.45 uur Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met minister Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) over het zogenoemde Antheus- project. Dit project is opgezet om nieuwe industriële activiteiten te ontplooien rondom de aluminiumsmelter Aldel in Delfzijl.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 10.15 uur - Klompézaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 10.15 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Werkwijze der Kamer: 10.30 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal
Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 11.15 tot ca. 12.15 uur - Klompézaal

Agenda: kennismakingsgesprek met de secretaris-generaal van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 12.15 uur - Klompézaal

Agenda: procedure.

WERKBEZOEKEN

Leden van de vaste Commissie voor Economische Zaken hebben vanaf 12.00 uur een werklunch met vertegenwoordigers van de Vereniging van Kamers van Koophandel in Den Haag. De volgende leden nemen deel aan het bezoek: Van Walsem (D66), Voute-Droste (VVD), Wijn (CDA), Blok (VVD), Stroeken (CDA), Hindriks (PvdA), Leers (CDA), Van der Hoeven (CDA), Hamer (PvdA), Ravestein (D66), Schreijer-Pierik (CDA), Biesheuvel (CDA) en Udo (VVD).

Leden van de vaste Commissie voor Financiën wonen vanaf 10.45 uur een voorlichtingsbijeenkomst bij over de techniek van de invoering van de euro. Minister Zalm van Financiën en president Wellink van de Nederlandsche Bank zijn bij deze bijeenkomst aanwezig. De volgende leden nemen deel aan het bezoek:
Weekers (VVD), Giskes (D66), Crone (PvdA), Van Gijzel (PvdA), Bolhuis (PvdA) en Van Beek (VVD).