Koninklijke Nederlandse Federatie van Landelijke Rijverenigingen en Ponyclubs (KNF)

KNF unaniem akkoord
De Ledenraadsvergadering van de KNF ging maandag 5 februari unaniem akkoord met de herstructureringplannen van de NHS. Aan deze goedkeuring zijn echter wel een aantal voorwaarden verbonden. De belangrijkste daarvan is dat de begroting en de exploitatierekening opgesplitst wordt naar de drie 'zuilen' te weten Wedstrijdsport, Topsport en Recreatie. Hiermede houden de fusiepartners ook in de toekomst inzicht en controle over de geldstromen binnen de nieuwe organisatie.

Een tweede punt van belang is dat het definitieve besluit over het inbrengen van leden en middelen en het daarmee samenhangende opheffen van de bestaande organisatie pas wordt genomen nadat de huidige Ledenraad de statuten en reglementen van de nieuw op te richten vereniging heeft goedgekeurd. Ook de indeling van de regio's in de nieuw te vormen NPB (over aan andere naam wordt overigens ook nog nagedacht) was voor veel bonden niet aanvaardbaar. Het voorstel is nu om in principe de provinciale grenzen aan te houden. Uiteraard bestaat de mogelijkheid in de nieuwe organisatie om als provincies samen te werken of samen te gaan.

Vier Provinciale Bonden hebben de afgelopen maanden enorm veel werk verricht met het opstellen van de wijzigingsvoorstellen. In diverse bijeenkomsten in den lande heeft het bestuur van de KNF over deze voorstellen met betrokkenen van gedachten gewisseld. Het bestuur van de KNF nam de voorstellen bijna ongewijzigd over. Bijna, want het hoofdbestuur van de KNF is van mening dat het hoogste orgaan van de nieuwe organisatie, de Ledenraad, een vetorecht moet behouden ten aanzien van beslissingen over de tarieven. Voorzitter Werners bedankte de Ledenraad en de samenstellers van de voorstellen voor hun enorme inzet en stelde dat hij met vertrouwen de Ledenraadsvergadering van de NHS tegemoet ziet.
'Rondjes' plaatsvinden. Op donderdag 30 november staat het Rondje Theorie met als thema 'Rugproblemen bij het paard' op het programma. De avond wordt verzorgd door Solange Schrijer, bestuurslid van de Vereniging van Fysiotherapeuten voor Dieren. Solange is fysiotherapeute en heeft zich gespecialiseerd in paarden, die zij behandelt in haar eigen praktijk in Waddinxveen en bij dierenartsenpraktijk van Hofland in Bodegraven. Tijdens deze avond wordt ingegaan ingaan op de vraag hoe je spierproblemen bij het paard kunt voorkomen. Bovendien zal zij vertellen over de relatie tussen spierproblemen en de natuurlijke bouw van het paard. Ook de juiste begeleiding en training van het paard, spieropbouw en het belang van een goede warming-up en cooling-down komen uitgebreid aan bod.

Twee weken later, op vrijdag 15 december, komen de menners ruimschoots aan hun trekken tijdens het Virbac Rondje Instructie met Ton Monhemius.

Natuurlijk is dit niet alles, in de komende maanden kunt u nog meer 'Rondjes' verwachten. Hier volgen de data. Noteer ze alvast in uw agenda: