Arcadis

PERSBERICHT

Arnhem, 7 februari 2001

ARCADIS TEKENT RAAMCONTRACT MET SIEMENS DUITSLAND

ARCADIS heeft een raamcontract gesloten voor het verlenen van diensten aan Siemens AG in Duitsland. ARCADIS zal Siemens assisteren op het gebied van site acquisitie voor de bouw van masten voor de nieuwe generatie UMTS mobiele telecommunicatie. De overeenkomst is van toepassing voor geheel Duitsland.

De eerste opdracht die onder het raamcontract wordt uitgevoerd betreft de acquisitie van 300 sites in de regio Keulen/Düsseldorf. ARCADIS levert hier vastgoedspecialisten en juridische kennis bij het verwerven en leasen van terreinen waarop telecommasten en dakantennes worden geplaatst en verleent advies op het gebied van lokale vergunningen. De internationale ervaring op het gebied van telecommunicatie infrastructuur was een van de criteria waarop ARCADIS werd geselecteerd. Bij het project worden Nederlandse specialisten ingezet.

Bestuursvoorzitter Noy hierover: "Dit raamcontract past in de onlangs bekendgemaakte nieuwe strategie van ARCADIS sterke groei te realiseren in de telecommunicatiemarkt. Op langere termijn kan de overeenkomst voor ARCADIS resulteren in aanzienlijke opbrengsten. We verwachten een belangrijke groei in de Duitse markt voor telecom-infrastructuur. ARCADIS heeft door haar Duitse netwerk hierin een goede uitgangspositie.

ARCADIS is een internationale dienstverlenende kennisorganisatie op het gebied van infrastructuur, milieu, gebouwen en communications. Het werkgebied van de onderneming heeft altijd en overal ter wereld te maken met de verbetering van de woon- en werkomgeving. ARCADIS werkt vanuit sterke lokale marktposities aan integrale projecten voor publieke en private opdrachtgevers. Opgericht in 1888 behoort ARCADIS thans met circa 8000 medewerkers wereldwijd tot de top 10 in haar vakgebied.