Gemeente Nieuwegein

Gemeente wil veiligheid fietsers op Koekoekslaan verbeteren (7 februari)

Om de veiligheid van het fietsverkeer te verbeteren heeft de gemeente Nieuwegein een plan uitgewerkt om op de Koekoekslaan tussen Specht en Doorslag zogeheten ´fietssuggestiestroken´ aan te brengen. Deze stroken worden op het wegdek aangegeven met een onderbroken streep. Deze streep mag door het autoverkeer worden overschreden.

Op de meeste andere wijkwegen in Nieuwegein zijn normale fietsstroken aangebracht. Deze worden aangegeven met een ononderbroken lijn, die niet door het overige verkeer mag worden overschreden. Voor de Koekoekslaan is gekozen voor fietssuggestiestroken, omdat de breedte van de weg slechts zeven meter bedraagt. Als hier fietsstroken zouden worden aangebracht zou autoverkeer in twee richtingen niet meer mogelijk zijn. In de stroken worden om de 40 meter fietssymbolen aangebracht. De middenstreep op de Koekoekslaan wordt verwijderd. Momenteel zijn er op de Koekoekslaan geen voorzieningen op het wegdek voor fietsers.

Het plan ligt vanaf heden tot en met 2 maart ter inzage in het infocentrum van de stadswinkel op het gemeentehuis aan de Martinbaan 2 en in het buurthuis De Brink, Parelduiker 13. Ook ontvangen bewoners van de Koekoekslaan, het Anthoniusziekenhuis, enkele scholen en enkele belangengroepen een brief met informatie over het plan en de inspraakmogelijkheid.

Inspraakreacties
Belanghebbenden kunnen tot en met 2 maart schriftelijk reageren op het plan voor de fietssuggestiestroken. De reacties kunnen gestuurd worden aan de gemeente Nieuwegein, ter attentie van de heer F. Piso, Postbus
1, 3430 AA Nieuwegein. Bij de heer F. Piso kunt u ook telefonisch inlichtingen inwinnen (030 6071835).
Iedereen die in het kader van de inspraak heeft gereageerd, krijgt een antwoord op zijn/haar vragen of opmerkingen voordat het plan in maart in de raadscommissie Verkeer en Vervoer, Milieu en Cultuur wordt behandeld. Het plan wordt dan, samen met de inspraakreacties, voorgelegd aan het College van Burgemeester en Wethouders. Naar verwachting neemt de gemeenteraad in april een besluit over het plan, waarna de uitvoering kan plaatsvinden na de zomervakantie van 2001.