Dr. W.F.C. Verschoor benoemd tot hoogleraar Internationale Financiering

De Stichting Wetenschapsbeoefening Universiteit Maastricht heeft Dr. W.F.C. Verschoor benoemd tot bijzonder hoogleraar Internationale Financiering bij de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Universiteit Maastricht (UM). Tevens is hij benoemd tot directeur van het internationale Executive MBA-programma van de Faculteit.

Verschoor zal zich binnen de Capaciteitsgroep Financiering van de Economische Faculteit gaan bezighouden met vraagstukken op het gebied van internationale financiële markten. Hij richt zich hierbij met name op het gebruik van deze markten door internationaal opererende ondernemingen en andere organisaties. Mede door de voortschrijdende integratie van kapitaalmarkten heeft het vakgebied zich de laatste decennia zeer snel ontwikkeld en wordt het in belangrijke mate vanuit de financiële praktijk aangestuurd.

Verschoor zal tevens een actieve en coördinerende rol spelen binnen de postdoctorale controllers-opleidingen op het gebied van internationale financiering en internationale financiële markten. Ook is hij als directeur verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en uitvoering van het internationale Executive MBA-programma dat wordt verzorgd door de economische faculteit.

Willem Verschoor (1962) studeerde Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1993 promoveerde hij aan de UM op het proefschrift "Forward Exchange Market Dynamics: An Empirical Analysis of Expectations, Risk and Innovations in Forward Foreign Exchange". Verschoor heeft een aantal wetenschappelijke artikelen gepubliceerd over het gedrag van wisselkoersen, wisselkoers-verwachtingen en aandelen. Van 1993 tot 1999 was hij in diverse managementfuncties werkzaam in de financiële praktijk.

Noot voor de pers
De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 388 2671/3084/2044. Voor urgente zaken buiten kantooruren 06 21275612. e-mail pers@voorlichting.unimaas.nl.
De persberichten van de UM staan op Internet www.pers.unimaas.nl.