Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Persberichten :

Bronnenwijzer Kindermishandeling

Kindermishandeling: meer en vaker dan je denkt

7 februari 2001

Bij het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn / NIZW is de lesbrief Bronnenwijzer Kindermishandeling verschenen. Deze lesbrief geeft basisinformatie over kindermishandeling en is bestemd voor onderwijsopleidingen. De lesbrief geeft studenten relevante en actuele informatie over de vragen: Wat houdt kindermishandeling eigenlijk in? Wat doe je als docent bij een vermoeden van kindermishandeling? Hoe reageer je naar de betreffende leerling? Hoe stel je je op naar de ouders of verzorgers?

Na het lezen van de brochure weet de lezer dat kindermishandeling een gecompliceerd probleem is dat je niet in je eentje oplost, dat je er als docent bij kindermishandeling gelukkig niet alléén voor staat; dat je in dit kader ook kunt terugvallen op bruikbare informatie en veel goede hulpmiddelen. Meer informatie over kindermishandeling staat ook op: www.kindermishandeling.nl.

bestellen
Bronnenwijzer Kindermishandeling is ontwikkeld door NIAM-TMS in opdracht van het Expertisecentrum Kindermishandeling onder redactie van José Niekus en Adrie Wolzak en kost f 39,50 per 30 lesbrieven. Bestelnummer E 226632. De publicatie is verkrijgbaar bij NIZW / Uitgeverij, Postbus 19152, 3501 DD Utrecht, telefoon (030) 230 66 07, fax (030) 230 64 91, e-mail bestel@nizw.nl.

Laatste update: 7 februari 2001