LOBAS / VHG

Team Velp wint Beroepenwedstrijd Tuinaanleg

Gerard van Gessel en Henri Methorst, het team van het Groenhorst College uit Velp,heeft tijdens de Nationale Beroepenwedstrijd Tuinaanleg 2001 de eerste prijs behaald. Als winnaar nemen zij in september dit jaar namens Nederland deel aan het onderdeel tuinaanleg tijdens de Internationale Beroepenolympiade in Seoul (Zuid-Korea). De Nationale Beroepenwedstrijd 2001 vond plaats in de Brabanthallen in s-Hertogenbosch tijdens de consumententuinbeurs TuinIdee 2001.

De einduitslag van de Nationale Beroepenwedstrijd Tuinaanleg is als volgt:

1e: Gerard van Gessel en Henri Methorst (Groenhorst College, Velp) met 79,26 punten

2e: Jop Koster en Johan Peters (AOC Midden Nederland, Houten) met 77,94 punten

3e: Jeroen Berkelmans en Eric Scheer (AOC Oost, Enschede) met 71,74 punten

4e: Gerald Tijms en Leo Veenstra (AOC Terra, Frederiksoord) met 62,28 punten

Bij de competitie ging het om de techniek en de kwaliteit van de tuinaanleg. De vier teams (van elk twee personen) hadden drie dagen de tijd om een identieke tuin van 7 x 7 m aan te leggen. De deelnemers zijn leerlingen in het hoveniersvak en hadden zich via regionale voorronden voor de nationale wedstrijd geplaatst. De teams kregen vooraf een tekening uitgereikt van de tuin die aangelegd moest worden. De werkzaamheden werden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit vakmensen uit de praktijk en het onderwijs.

De Nationale Beroepenwedstrijd Tuinaanleg 2001 werd georganiseerd door de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en de Landelijke Organisatie Beroepsopleidingen Agrarische Sectoren (LOBAS). Alle selectiewedstrijden die voor de diverse beroe-pen gehouden worden staan onder toezicht van de Stichting Beroepenpromotie Nederland (SbN).


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -