Politiebericht Brabant-Noord: Cuijk 1-03-2001
Persbericht district Land van Cuijk

DIEFSTAL HOOFD CUIJKENAAR VAN DE EEUW (Cuijk)

Woensdagavond is vanuit de schouwburg aan de Grotestraat in Cuijk, een bronzen hoofd, voorstellende de Cuijkenaar van de Eeuw, genaamd Bert van Heukelom ontvreemd. Het bronzen kunstwerk hing in de foyer van de schouwburg en is vermoedelijk tijdens een "Kroegentocht" met carnaval ontvreemd.

De politie verzoekt eventuele getuigen die meer over deze diefstal kunnen melden, con-tact op te nemen met telefoonnummer 0900-8844.

TANKEN ZONDER BETALEN (Cuijk)

Woensdagmiddag heeft een onbekende man met een vaalgroene Peugeot 504 getankt zonder te betalen bij een tankstation aan de Zwaanstraat in Cuijk. De automobilist tankte voor een bedrag van ruim honderd gulden aan benzine en reed weg zonder te betalen.

MISHANDELING (Cuijk)

Donderdag heeft een 24-jarige inwoner uit Cuijk aangifte gedaan van mishandeling door een uitsmijter van een horecagelegenheid aan de Kerkstraat in Cuijk. Het slachtoffer kreeg buiten de zaak wat onenigheid met een andere horecabezoeker. De uitsmijter sprong ertussen, waarop de 24-jarige verbaal reageerde. Volgens het slachtoffer, pakte de man hem beet, sleurde hem enkele tientallen meters mee en verkocht hem een aantal klappen. Hij liep hier-bij o.a. een pijnlijke rug, kneuzingen aan handen, elleboog en een pijnlijk strottenhoofd op. De politie onderzoekt de zaak.

JEUGDIG WINKELDIEFJE (Boxmeer)

Donderdagmorgen is een tienjarig meisje uit Beugen bij een drogisterij aan de Steenstraat in Boxmeer betrapt op diefstal. Het meisje stopte een flesje nagellak in de mouw van haar jas en wilde naarbuiten lopen. Op het moment dat zij langs de detectiepoortjes liep ging het alarm af. Zij is overgedragen aan de politie. De jongedame is ernstig toegesproken en haar moeder is ingelicht.

GELDBEDRAG ONTVREEMD (Beers)

Donderdag is aangifte gedaan van diefstal van geld uit een woning aan de Windpeluw in Beers. De 43-jarige bewoonster was enige tijd met vakantie geweest en ontdekte bij thuis-komst dat er geld uit haar woning was ontvreemd. Een vriendin van de vrouw verbleef tijde-lijk in de woning en had in die periode uit medelijden tijdelijk een asielzoeker in huis geno-men. Vermoedelijk heeft hij het geld ontvreemd.