Herstellingsoord Overbosch mag bouwen

Het College van burgemeester en wethouders heeft ten behoeve van vervangende nieuwbouw van het herstellingsoord Overbosch, Soestdijkerstraatweg 102, vrijstelling verleend van het bestemmingsplan `Bonairelaan e.o.'. De aanvraag alswel de ruimtelijke onderbouwing hebben voor een periode van vier weken ter inzage gelegen. Hierop zijn geen zienswijzen ingediend.

Herstellingsoord Overbosch is bestemd voor patiënten die geen volledige ziekenhuiszorg meer nodig hebben maar waarvan de verzorging in de thuissituatie onvoldoende mogelijk is. Het herstellingsoord biedt ruimte aan 30 patiënten en eveneens circa 30 medewerkers. De huidige bebouwing op het terrein is zodanig verouderd dat het niet meer voldoet aan de gewenste eisen. Nieuwbouw is daarom gewenst. Met deze vrijstelling van het College kan het herstellingsoord haar gewenste uitbreiding realiseren.

Het plan voor het terrein is behoud van de bestaande karakteristieke villa. De verouderde paviljoens die er achter liggen worden verwijderd en daarvoor in de plaats komt een nieuwe aanbouw. Na realisering van de vervangende nieuwbouw zal het herstellingsoord plaats bieden aan hetzelfde aantal patiënten als medewerkers.

Vanwege het groene karakter van het terrein is naast de stedenbouwkundige randvoorwaarden eveneens landschappelijk ruim aandacht besteed aan de vervangende nieuwbouwplannen.