FNV BONDGENOTEN

Licht definitief uit voor Lucent Gouda

De Lucent-vestiging in Gouda gaat definitief dicht. Voor de 43 werknemers wordt collectief ontslag aangevraagd, ook moeten 16 gedetacheerden het bedrijf verlaten. FNV Bondgenoten is zwaar teleurgesteld. Bestuurder C. Kiburg: 'Het is Lucent helaas niet gelukt om de vestiging in Gouda binnen een jaar succesvol te maken. Het is nu dubbel pech voor de werknemers dat de onderhandelingen met twee potentiele kopers op niets uitgelopen zijn. FNV Bondgenoten zet nu in op een goed sociaal plan en begeleiding naar ander werk voor de betrokken werknemers.'
Lucent wil rond 15 juli het bedrijf sluiten. Daarom streeft FNV Bondgenoten er naar het sociaal plan medio maart rond te hebben, om de werknemers snel duidelijkheid te geven. Op 13 maart overlegt de bond en de personeelsvertegenwoordiging (PVT) met de leden over de inzet voor het sociaal plan.

Een maand geleden maakte Lucent bekend dat het van plan was de vestiging in Gouda te sluiten. Vanuit Amerika, de bakermat van het bedrijf, werd na een enorme koersval opdracht gegeven te saneren. In Gouda werken hoog opgeleide specialisten. Zij ontwikkelen en produceren modems die bijvoorbeeld toegang geven tot internet.

Meer informatie:
Carla Kiburg, bestuurder FNV Bondgenoten, 06-22528673


02 mrt 01 10:24