Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van vrijdagmorgen 02 maart 2001
10:06 vrijdag 2 maart 2001

Bert Peters, 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Emmen, diefstal jas
Een 48-jarige vrouw uit Emmen miste gisteren na bezoek aan haar tandarts haar jas ter waarde van fl. 1.300,-. De jas werd uit de hal van de praktijk aan de Parallelweg weggenomen terwijl zij door haar tandarts behandeld werd.

Donderen, ongeval met letsel
Vond gistermiddag een eenzijdig ongeval plaats op de Noordenveldweg waarbij een man en een vrouw bekneld raakten. Door tot nu toe onbekende oorzaak raakte de auto in de sloot. De man en de vrouw (leeftijd en woonplaats nog onbekend) werden door de brandweer uit de auto gehaald en overgebracht naar een ziekenhuis.

Bunne, ongeval met letsel
Een 34-jarige vrouw uit Roden reed gisteravond met haar auto over de Bunnerveenseweg en op de kruising met de Noordenveldweg verleende zij geen voorrang aan een 71-jarige bestuurder uit Leek. Deze bestuurder en zijn echtgenote raakten als gevolg van de aanrijding bekneld en werden door de brandweer bevrijd waarna zij naar het AZG werden overgebracht. Het letsel leek mee te vallen.

Assen, ongeval met letsel
Vond gisteravond een ongeval plaats op de Veenwalweg. Een 39-jarige man uit Assen reed met zijn auto over de Winkelakker en op de kruising met de Veenwalweg verleende hij geen voorrang aan de 28-jarige bestuurder uit Bovensmilde. Beide bestuurders werden met letsel overgebracht naar het WZA. (knie en nek, aard van letsel onbekend)

Emmen, Winkeldiefstal
Gisteren werd een 35-jarige vrouw uit Emmen aangehouden toen zij twee broeken wegnam bij een winkel aan het Mondriaanplein. De broeken hadden een waarde van ruim honderd gulden. De vrouw werd een transactie aangeboden van fl. 410,-.

Emmen, alcoholcontrole
Werden gisteravond aan de Hondsrugweg, van Schaikweg, Weerdingerstraat, Dordsestraat en de Statenweg ruim 340 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. Er werd geen overtredingen op dit gebied vastgesteld. Een bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij de autogordel niet droeg.

Emmen, alcomobilist
Werd vannacht omstreeks 02.00 uur een 18-jarige bestuurder uit Drachten gecontroleerd toen hij over de Boermarkeweg reed. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 0,6. Ook bleek hij geen geldig rijbewijs te hebben en mogelijk was zijn auto niet verzekerd. Nadat alle zaken waren afgehandeld kon hij het bureau verlaten met een rijverbod tot 04.00 uur. Later in de nacht omstreeks 03.30 uur werd de man rijdend in zijn auto aangetroffen waarna hij werd aangehouden. Nadat hij ook daarvoor een proces-verbaal had gekregen kon hij nu lopend het bureau verlaten. De auto is achter het bureau geplaatst.

Klazienaveen, inbraak
Werd vannacht ingebroken in een woning aan de Dordsedijk. De 66-jarige bewoner hoorde omstreeks 04.45 uur gestommel en ging kijken. Hij zag nog juist een man bij zijn woning weglopen. Hij ontdekte daarna dat via een wc-raampje men was binnengekomen waarna zijn rijbewijs, een bankpasje en een paar honderd gulden waren weggenomen.

Hoogeveen, ongeval met letsel
Reed een 24-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de Kortewijkstraat. Op de kruising met de Gruythuysenlaan en de Beukemastraat sloeg hij linksaf maar nam de binnenbocht. Daarbij zag hij een 17-jarige fietser uit Hoogeveen over het hoofd en reed hem frontaal aan. De fietser kwam tegen de voorruit aan en raakte gewond. Hij werd naar het Bethesda overgebracht.

Hoogeveen, verkeerscontrole
Gisteravond werd een verkeerscontrole gehouden aan het Haagje. Er werden 53 blaastesten afgenomen maar geen overtreding van de alcoholwetgeving vastgesteld. Wel kregen twee bestuurders van een bromfiets een bekeuring omdat zij geen helm droegen, 7 bestuurders omdat zij de verlichting niet in orde hadden en 4 bestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen gordel droegen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe