Politiebericht Groningen: Diverse 2-03-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 2 maart 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Westerbroek: automobilist en passagier lopen tegen lamp Een 40-jarige inwoner van Kommerzijl is donderdagnacht op de A7 bij Westerbroek betrapt bij het rijden in zijn auto terwijl hem de rijbevoegdheid is ontzegd. Hij kreeg een bekeuring. De auto waarin hij reed werd bij het politiebureau gestald. Bij hem in de auto zat een 41-jarige inwoner van Leek. Deze stond gesignaleerd voor een boete van 1995 gulden. Hij is voorlopig ingesloten aan het politiebureau. Hij zou ervoor zorgen, dat de boete in de loop van de dag zal worden betaald. Zo niet, kan hij 7 dagen gegijzeld worden.

Zevenhuizen: auto over de kop
De auto van een 19-jarige automobilist uit Jonkersvaart raakte donderdagavond totaal vernield, nadat deze op de Kokswijk in Zevenhuizen over de kop sloeg. De man komende van de richting Nieuw Roden raakte de controle over het voertuig kwijt omdat hij vermoedelijk met een te hoge snelheid over de verkeersremmer reed. De auto stuiterde tegen de trottoirband en sloeg vervolgens over de kop. Wonderwel bleef de automobilist zelf ongedeerd De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Adorp: inbraken
In twee woningen aan De Omloop in Adorp is donderdag overdag ingebroken. Men is binnengekomen door de voordeur te forceren. Beide woningen zijn daarna geheel doorzocht. Er zijn onder andere sieraden meegenomen en een videorecorder.

Siddeburen: flinke schade botsing personenautos Bij een botsing tussen twee personenautos donderdagmorgen op de Oudeweg in Siddeburen, ontstond aan beide voertuigen flinke schade. Een 41-jarige bewoner van de Oudeweg reed vanaf zijn erf de weg op en verleende daarbij geen voorrang aan de over de Oudeweg rijdende andere automobilist een 18-jarige inwoonster van Delfzijl. Laatstgenoemde vloog daarbij uit koers en kwam via een boom tegen een tuinmuurtje tot stilstand. Beiden bleven ongedeerd.

Wildervank: snelheidscontrole
Op de Rijksweg 33 bij Wildervank werden gistermorgen 257 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 3 te hard. De hoogst genoteerde reed 139 km/u waar maximaal 70 was toegestaan.

Groningen: mishandelde man ingesloten
De politie heeft donderdagmiddag een 29-jarige man uit Groningen aangehouden. De man meldde telefonisch bij de politie dat hij op straat mishandeld zou zijn. Toen de agenten hem op de Siersteenlaan troffen bleek van mishandeling niet veel. Wel werd vastgesteld dat de man nog 220 dagen straf tegoed had. Hij is overgedragen aan de parketpolitie.

Haren: autodiefstal
Net buiten de grens van de gemeente Haren werd in Tynaarlo door agenten van Regiopolitie Drenthe een 36-jarige man uit Emmen aangehouden. De man reed in een gestolen auto uit Emmen. Aan het bureau in Haren bleek bovendien dat de verdachte nog 24 dagen moest zitten. Hij is ingesloten en zal na verhoor worden overgedragen aan de parketpolitie.

Groningen: autokraak
Op de Hereweg zagen agenten donderdagavond een 31-jarige man zonder vaste woonplaats rommelen bij geparkeerde autos. Bij onderzoek bleek dat de verdachte inmiddels het slot van een auto had vernield en juist wilde instappen. Agenten konden de man overmeesteren en opsluiten. Hij bleek illegaal in ons land te verblijven en zal worden overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Groningen: overval op drogist
Donderdagavond omstreeks 19.00 uur is op de Meeuwerderweg een overval gepleegd op een drogisterij. Een onbekende man kwam het bedrijf binnen en bedreigde het aanwezige personeelslid met een mes. Nadat de kassa was geopend deed de man een greep uit de lade en verdween met een onbekend bedrag. De verdachte was korte tijd voor de overval ook in het bedrijf geweest en zonder iets te kopen weer vertrokken.

Groningen: rijbewijs al vier jaar ongeldig
Een 37-jarige man uit Leiden bleek bij controle door de politie op de Boteringestraat al meer dan vier jaar zonder geldig rijbewijs te rijden. De man moest een blaastest afleggen, waarbij bleek dat hij ruim 1.3 promille in zijn bloed had. Toen zijn gegevens werden nagetrokken kon worden vastgesteld dat hij sinds 1997 geen geldig rijbewijs meer bezit. Het voertuig van de verdachte is in beslag genomen.

Groningen: verzet tegen proces verbaal
Op de Poelestraat verzette een 19-jarige man uit De Groeve zich donderdagnacht hevig tegen zijn aanhouding. De man kreeg een proces verbaal voor het plassen op straat. Toen hij weigerde te vertrekken ging de man door het lint. Bij zijn overbrenging naar het bureau ging hij hevig tekeer. Aan het bureau kalmeerde de verdachte en na een proces-verbaal mocht hij weer de straat op. Op de Grote Markt kreeg een 27-jarige stadjer eveneens een proces verbaal voor het plassen op de trap van een café. Toen ook hij zich verzette mocht hij eveneens aan het bureau kalmeren.

Groningen: uit de bocht tegen gevel
Een 44-jarige stadjer vloog donderdagmiddag met zijn auto op de Zuiderweg uit de bocht. Hij belandde vermoedelijk door te hoge snelheid in een flauwe bocht in een slip en knalde dwars door de gevel van een woning. De 57-jarige bewoner die in de kamer zat werd met stoel en al de kamer ingedrukt. Niemand liep letsel op. De woning moest door een timmerman gedicht worden De auto kan naar de sloop.

Groningen: proletarisch shoppen
Twee vrouwen van 20 en 22-jaar uit Groningen zijn donderdagmiddag op de Oosterhamriklaan aangehouden voor enkele forse winkeldiefstallen. De vrouwen werden bij een schoenenzaak aan het Boterdiep betrapt, maar wisten na enig geweld tegen de werknemers, in een auto te vluchten. Even later troffen agenten de auto weer aan op de Oosterhamriklaan. Ook daar bleek dat de beide dames inmiddels bij een supermarkt trachtten goederen te stelen. Toen ze de winkel verlieten konden ze worden opgepakt. In de auto van de vrouwen bleken vele goederen, voornamelijk kleding, te liggen, die van diefstal afkomstig zijn. De vrouwen zijn ingesloten. Na onderzoek bleek dat ze in de binnenstad meerdere kledingzaken hadden bezocht.

Groningen: auto geslipt, vrouw in sloot
Op de Weg der Verenigde Naties raakte donderdagavond een 40-jarige vrouw uit Groningen met haar auto in een sloot. De vrouw is vermoedelijk door een onverwachte manoeuvre in een slip geraakt, waardoor ze met een andere passerende auto in botsing kwam. Vervolgens sloeg de auto over de kop, raakte enkele naast de weg gelegen bomen en kwam in een sloot tot stilstand. De bestuurster, die uit de uit de auto werd geslingerd kwam eveneens in de sloot terecht. Zij kon door omstanders uit de sloot getrokken worden, waarna ze naar het ziekenhuis is gebracht. De auto bleek total loss. De vrouw moest in het ziekenhuis een bloedproef ondergaan, in verband met mogelijk alcoholgebruik.

Groningen: gestoken na ruzie
In een videotheek aan de Riouwstraat raakte donderdagavond een 24-jarige stadjer gewond na een steekpartij. Het slachtoffer meldde zich daarna aan het politiebureau. Hier bleek dat hij een forse wond aan zijn ribbenkast had opgelopen en dat er een long was beschadigd. Hij werd in een ziekenhuis opgenomen. Na een ingesteld onderzoek bleek dat het slachtoffer om nog onbekende reden ruzie kreeg met een tweetal mannen. Hierbij werd hij onverhoeds door een der mannen met een mes gestoken, waarna de verdachte vluchtte. De politie kon na verloop van tijd in een woning aan de Bedumerstraat een 23-jarige man aanhouden. Deze bleek echter slechts getuige en hij is dan ook na verhoor weggestuurd. In een woning aan de Padangstraat werd een 22-jarige man aangehouden. Hij is wel betrokken bij de steekpartij en daarom ingesloten. Een 25-jarige verdachte wordt nog gezocht. Na de aanhouding kwamen familieleden van de ingesloten verdachte verhaal halen aan het bureau. Zij werden na aangehoord te zijn verwijderd uit het bureau. Twee van de bezoekers begonnen echter op onbehoorlijke wijze agenten en receptionisten van het bureau te beledigen. Hiervoor werden ze aangehouden en kregen ze een proces verbaal. De politie stelt een onderzoek in..

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 8844