Politiebericht Flevoland: gehele regio 2-03-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 0320 - 277 776

Zakkenrollers aangehouden
ALMERE De bedrijfsleider van een winkel aan de Stationsstraat zag donderdagmiddag hoe twee dames in zijn winkel probeerden de tassen van klanten te legen. De ene dame leidde de klant af terwijl de andere haar hand in de tas van de klant stak. Dit gebeurde verscheidene malen. De dames (22 en 18, komende uit Amsterdam en Frankental (D)), zijn door de winkelbeveiliging aangehouden en aan de politie overgedragen en voor nader verhoor ingesloten.

Controle draagplicht veiligheidsgordels
LELYSTAD Een controle op de naleving van de draagplicht van autogordels leverde donderdagmiddag in het centrum van Lelystad in anderhalf uur tijd twaalf processen-verbaal op.

Snelle rijders raken rijbewijs kwijt
FLEVOLAND Twee snelle automobilisten zijn donderdagmiddag hun rijbewijs kwijtgeraakt aan de politie. De video-surveillanceauto klokte op de Swifterweg in Dronten (80 km-weg) een 49-jarige man uit Biddinghuizen met 136 km/u, terwijl even later op de A6 bij Almere een 37-jarige automobilist uit Almere de onopvallende politieauto inhaalde en met 128 km/u achter zijn voorganger kleefde. Daarna, toen hij vrij baan kreeg, ging hij met 154 km/u verder.
In totaal heeft de Flevolandse video-surveillance inmiddels in iets meer dan twee maanden al meer dan zestig ingevorderde rijbewijzen opgeleverd. (Wordt ongetwijfeld vervolgd).

Overvaller aangehouden
LELYSTAD Een 24-jarige man uit Schwerte (D) heeft donderdagavond op de parkeerplaats bij een restaurant aan de Larserweg tweemaal een persoon met een mes bedreigd. In beide gevallen had het slachtoffer in de auto zijn maaltijd genuttigd. Bij het deponeren van het afval in de vuilnisbak werden de slachtoffers door de verdachte aangesproken en met een mes bedreigd. In één geval werd het slachtoffer geld afhandig gemaakt. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Aanrijding onder invloed
ALMERE Op de Hogering verloor donderdagavond een 42-jarige automobilist uit Almere de macht over het stuur. Hij slipte via de middenberm over de weghelft van de tegenliggers en kwam daar in de berm tot stilstand. Hij raakte geen andere autos. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Omdat de politie vermoedt dat er alcohol in het spel was, is er een bloedproef afgenomen.

Rijden onder invloed
EMMELOORD Rijden met beslagen ramen werd donderdagnacht een 49-jarige automobilist uit Emmeloord fataal. Hierdoor trok hij op de Drostlaan de aandacht van de politie, die bij controle alcoholdampen rook. De verdachte blies 490 ug/l (1,11 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Openlijke geweldpleging
LELYSTAD Na een melding van een vechtpartij in de Horst, waarbij twee gewonden op straat zouden liggen en de andere partij gevlucht zouden zijn, heeft de politie donderdagnacht op de Kamp drie mannen in de vluchtende auto aangehouden. De mannen (drie Lelystedelingen, 25, 23 en 20 jaar) zijn voor nader onderzoek ingesloten. Een der slachtofffers, een 27-jarige man uit De Goorn, was aan het hoofd gewond. Hij werd na behandeling in het Zuiderzeeziekenhuis eveneens aangehouden en ingesloten. Het tweede slachtoffer (nog geen gegevens bekend) heeft ernstig schedelletsel. Zijn toestand werd omschreven als ernstig en levensbedreigend.
De reden van de vechtpartij is niet bekend.