-PERSBERICHT-

Amsterdam, 2 maart 2001

Ariba onthult Value Chain Management strategie en oplossingen
Ariba heeft op 28 februari in New York een serie nieuwe producten, strategische partnerships en haar nieuwe strategische richting aangekondigd, waarmee zij Value Chain Management oplossingen gaat leveren * een nieuwe set oplossingen die gericht zijn op het helpen van bedrijven bij het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen en de interactie met hun handelspartners.

Value Chain Management * Een nieuwe type oplossingen De externe processen van een bedrijf en de interacties met haar handelspartners zijn vaak handmatig, duur en slecht geïntegreerd. Het strakker managen van deze bedrijfsprocessen en interacties is de grootste onbenutte bron van waarde op dit moment. Daarbij komt dat de interngeoriënteerde enterprise software applicaties die er op dit moment zijn * zoals ERP (enterprise resource planning) en SCM (supply chain management) - noch gericht zijn op, noch ontworpen voor het behandelen van deze value chain interacties. Het resultaat is dat bedrijven een nieuw type inter-enterprise oplossingen nodig hebben, die back-end ERP en SCM systemen beter benutten waarbij real-time interactie via het internet de handelpartners met elkaar in contact brengt.

Tijdens het evenement in New York demonstreerde Ariba de manier waarop zij haar klanten complete VCM oplossingen gaat aanbieden, inclusief: · Een overzicht van Ariba's corporate en productstrategieën waarmee zij de VCM oplossingen kan leveren die de kloof tussen interne enterprise systemen en collaborative commerce kunnen overbruggen;
· Een introductie van het Ariba VCM Platform, een uitbreiding van het Ariba B2B Commerce Platform;
· Aankondigingen van nieuwe strategische partnerships voor collaborative planning (Syncra) en value chain performance management (SeeCommerce) en operationele value chain uitgaven analyses (Zeborg);
· Nieuwe uitbreidingen aan het Ariba Commerce Services Network om een breder scala aan directe materiele transacties te kunnen ondersteunen;
· Een uitgebreid product en integratie portfolio, inclusief oplossingen van Agile Software Corporation.
De Ariba VCM oplossingen vertegenwoordigen de nieuwe generatie B2B oplossingen waarbij ze de meeste strategische value chain processen optimaliseren, automatiseren en integreren, inclusief productontwikkeling, direct en indirect procurement, sales en fulfillment.

Karkateristieken VCM oplossingen
De Ariba VCM oplossingen zijn fundamenteel anders dan ERP en SCM oplossingen, maar vullen deze wel aan. Naast de focus op de processen die tussen ondernemingen onderling verlopen, zijn andere karakteristieken van de VCM oplossingen onder meer: · Een netwerk gebaseerde architectuur: Een op standaards gebaseerde infrastructuur die snel geïmplementeerd en makkelijk geïntegreerd kan worden tussen handelspartners en bedrijfsprocessen (versus client-server architectuur met Web front ends en extensies).
· Dynamische interactie: Gebruikt het internet om real-time samenwerking en transacties mogelijk te maken (versus batch georiënteerde planningssystemen).
· Snelle implementatie: Een op standaards gebaseerde integratie en out-of-the-box functionaliteit voor de meeste strategische handels- en samenwerkingsprocessen (versus meerjarige installaties).
· Back-end neutraal: Integratie met meervoudige ERP en SCM systemen (versus een single vendor architectuur).
· Intuïtief: Het gemak in gebruik maakt een snelle adoptie door zowel bedrijven en gebruikers als handelspartners van alle groottes en expertiseniveaus mogelijk (versus complexe software die slechts door een select aantal professionele gebruikers gebruikt kan worden).
Volgens schattingen van industrie analisten zullen VCM oplossingen in 2003 een software license markt van $21 miljard en in 2005 van $42 miljard vertegenwoordigen.

Over Ariba
Ariba, Inc. is de wereldwijde marktleider in B2B eCommerce oplossingen. Het Ariba B2B Commerce platform is een open, end-to-end infrastructuur van interoperationele software oplossingen en Web-based commerce diensten. Dit platform stelt het bedrijf in staat om efficiënt online handel te voeren, en de integratie en samenwerking tussen B2B marktplaatsen, kopers, leveranciers en service providers. Het wereldwijde bereik en de functionaliteiten van het Ariba B2B Commerce platform creëren met behulp van het internet schaalvoordelen en efficiency op processen voor toonaangevende bedrijven over de hele wereld, inclusief meer dan 20 bedrijven uit de Fortune 100. Ariba kan in Nederland worden bereikt op telefoonnummer: +31 (0)23 568 4720.


- EINDE BERICHT -