DSL-aanbieder bbned kiest Remedy voor Operational Support System

KPMG Consulting integreert best-of-breed modules tot compleet service management center

Amersfoort/Amsterdam, 2 maart 2001 - bbned, een nieuwe Nederlandse aanbieder van breedbanddiensten, heeft gekozen voor Remedy, leverancier van IT service management- en CRM-oplossingen, als leverancier van de centrale Service Desk-oplossing van het bedrijf. Het gehele service management systeem van bbned, zoals ontwikkeld door KPMG Consulting, staat centraal bij de realisatie van bbned s kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.

Arthur van den Ende, Commercieel Directeur van bbned: We zijn afgelopen zomer gestart met bbned vanuit de wetenschap dat er voor breedband enorme mogelijkheden liggen op voorwaarde dat je je als bedrijf kunt onderscheiden. Onderscheiden met een duidelijke propositie en op zaken als snelle en foutloze aansluiting, flexibiliteit en customer care. Oplossingen zijn belangrijk, niet de techniek. Om de benodigde kwaliteit en snelheid te kunnen leveren hebben wij gekozen voor een support systeem waarbij een maximale klantentevredenheid kan worden bereikt bij een eveneens maximale efficiency.

KPMG Consulting is door bbned ingehuurd om het gehele support systeem in te richten met modules voor order intake en verwerking, billing, trouble ticketing en customer care. KPMG heeft hierbij geadviseerd om een aantal best-of-breed toepassingen te integreren. Het hart van het systeem wordt gevormd door een oplossing van Remedy, met name ingezet voor het managen van het service desk en de trouble ticketing. Het gehele systeem is voor zien van de nodige betrouwbaarheid en schaalbaarheid door gebruik te maken van een Sun Solaris omgeving, die naar believen kan meegroeien met de nu snel groeiende dienstverlening.

"bbned heeft gekozen voor Remedy als leverancier van één van onze meest kritische applicaties omdat wij zaken architectuur, beschikbaarheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel hebben staan. Remedy levert een bewezen oplossingen in bedrijfskritische omgevingen als die van ons, en bleek bovendien door KPMG eenvoudig te koppelen aan de andere door ons gekozen applicaties , voegt Arthur van den Ende nog toe.

KPMG Consulting s oplossing omvat de gehele levenscyclus van bbned s service en netwerkmanagement van order entry tot en met end-user billing, inclusief customer care, trouble ticketing en facturering. Het wordt gerealiseerd met behulp van KPMG Consulting s DSL oplossing die geoptimaliseerd is voor Cisco IP technologie en waarmee carriers en network operators zeer snel een breedbanddienstverlening op de markt krijgen.Over bbned
bbned, een Nederlandse participatie van Telecom Italia, is een Communications Service Provider die zich specialiseert in het leveren van breedband communicatiediensten voor de zakelijke gebruikers in Nederland. De snelle datacommunciatiediensten zijn gebaseerd op Digital Subscriber Line (DSL) technologie. De dienstverlening richt zich op het ontwikkelen, beschikbaar stellen en beheren van zakelijke oplossingen. De focus ligt hierbij op wholesale DSL oplossingen voor Internet Service Providers, Application Service Providers, Telecommunicatiebedrijven en Corporate bedrijven. Bij de keuze van de aan te bieden DSL diensten gaat bbned uit van state-of-the-art DSL technologie, uitmuntende customer care, gegarandeerde beschikbaarheid (met compensatie aan de klant als bbned haar belofte niet kan nakomen!) en met een volledig DSL portfolio.

Over Remedy Corporation
Remedy is een vooraanstaand leverancier van Information Technology Service Management (ITSM) en Customer Relationship Management (CRM) oplossingen. Wereldwijd zijn op meer dan 9850 sites Remedy-oplossingen geïmplementeerd. Organisaties kunnen versneld eBusiness functies invoeren en zich onderscheiden van concurrerende bedrijven door de snelle implementatie-programma s en de unieke aanpasbaarheid van de Remedy oplossingen. Door de focus op interne en externe service, verbeteren klanten van Remedy zowel de interactie met hun klanten als hun interne processen. Op deze manier stijgt de klanttevredenheid en dalen de kosten. Meer dan 100 klanten maken met tevredenheid gebruik van haar producten in Nederland. Sinds 1995 bedient Remedy klanten in Nederland en heeft in 1999 een eigen vestiging geopend. Meer informatie over Remedy, haar producten en haar service kunt u vinden op de website: www.remedy.com.

Voor meer informatie
Whizpr
Ward van Beek
0317-410 483
ward@whizpr.nl