Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-03-2001

Politiebericht Utrecht: districten Stad Utrecht, 09.40 uur
Resultaten verkeerscontroles februari

UTRECHT - De politie van het district Paardenveld (binnenstad, wittevrouwen, vogelenbuurt, lauwerecht, staatsliedenbuurt, tuindorp en voordorp) heeft elke maand, naast toezicht op verkeersovertredingen, extra aandacht voor specifieke verkeersovertredingen. Vorige maand hadden bestuurders die in een gesloten rijrichting reden of de verplichte rijrichting niet volgden de aandacht. Dit resulteerde in 101 bekeuringen. Daarnaast voerde de politie diverse controles uit op het dragen van autogordels en snelheid. Dit resulteerde in 102 bekeuringen.

De komende maand zal de politie scherp controleren op automobilisten, bromfietsers en fietsers die rijden door rood licht. De boetes zijn hiervoor respectievelijk fl. 180,-; fl.70,- en fl. 50,-. Plaatsen waar controles worden uitgevoerd zijn onder andere: Jan van Galenstraat - Kardinaal de Jongweg, Kardinaal Alfrinkplein - Sartreweg, Kardinaal de Jongweg - Tripkade, Merelstraat - Adelaarstraat - Hopakker, Wittevrouwenstraat - Plompetorengracht - Drift, Lange Viestraat - St.-Jacobsstraat, Vredenburg - Catharijnekade, Catharijnesingel - Smakkelaarsveld.

Daarnaast zal ook gecontroleerd worden op bestuurders die hun auto parkeren op of langs een fietsstrook. De boete hiervoor varieert tussen de fl. 90,- en fl. 140,- afhankelijk van hoe gevaarlijk de situatie is. Controleplaatsen zullen onder andere zijn: Adelaarstraat, Willem van Noortstraat, Antonius Matthaeuslaan, Wittevrouwenstraat, Voorstraat, Lange Vie.

Man bekent fietsdiefstal

UTRECHT Donderdagavond omstreeks kwart voor negen stonden surveillerende agenten op de Steenweg toen een voorbijganger met versnelde pas hen voorbij liep. De agenten spraken de man aan om een praatje te maken. Hier schrok de man duidelijk van en wilde er vandoor gaan. De politieagenten zagen dat de man krampachtig een voorwerp onder zijn jas vasthield. Hierop vroegen de agenten of zij onder zijn jas mochten kijken. De man, een 36-jarige man uit Utrecht, haalde een opgerolde broek met hangertje en prijskaartje er nog aan tevoorschijn. De man kon geen aankoopbewijs tonen en is voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bekende hij tevens eerder die avond een fiets gestolen te hebben en deze geruild te hebben tegen de broek. De man krijgt een proces-verbaal voor diefstal en heling.

Verdachte rijstijl

UTRECHT Woensdagochtend rond tien over twee zagen surveillerende agenten op de Bilderdijkstraat een automobilist rijden die bij het zien van de politieauto zijn lichten doofde en een zijstraat in reed. Hierop gingen de agenten achter de automobilist aan. Op de Cremerstraat konden zij de bestuurder, een 21-jarige man uit Nieuwegein, tot stilstand brengen. Uit navraag bleek dat de auto niet verzekerd was en ook niet meer APK gekeurd was. Bovendien had de Nieuwegeiner geen rijbewijs. Voor deze zaken kreeg hij proces-verbaal.

Bedreiging met mes

UTRECHT Donderdagavond omstreeks half tien werd een 28-jarige man uit Utrecht bedreigd met een mes. Een onbekend gebleven jongen gooide een voorwerp naar de man die in de Griftstraat voorbij fietste. De Utrechter gaf aan dat hij dat niet moest doen en greep hem daarbij ook vast. Hierop haalde de jongen een mes tevoorschijn waarmee hij de Utrechter bedreigde. De man kon wegkomen en deed aangifte. De politie onderzoekt de bedreiging.

Grote partij illegale cds gevonden

UTRECHT In een garage aan de Rijksstraatweg in De Meern werden dinsdagmiddag ruim 20.000 illegale muziek-cds aangetroffen. De politie stuitte tijdens een controle op dozen met de cds en nam contact op met de Opsporingsdienst Buma/Stemra. Medewerkers van deze dienst constateerden dat het om illegale cds ging. Zij namen de schijfjes in beslag en zijn een onderzoek begonnen.